Keksas su raudonaisiais serbentais
Minkštas ir lengvai saldus, su serbentų rūgštele ir citrinos aromatu. Paprastas kaip dukartdu
---
Reikės:
3 kiaušinių
3/4 puodelio cukraus (150 g)
1 puodelio jogurto (galima keisti kefyru)
šlakelio vanilės ekstrakto
1/2 puodelio aliejaus (100 ml)
2 puodelių miltų
1 a.š. kepimo miltelių (arba sodos)
žiupsnelio druskos
1 citrinos žievelių
1 puodelio raudonųjų serbentų
Dubenyje kiaušinius išplakame kartu su cukrumi, įtarkuojam citrinos žievelę. Pilam jogurtą, vanilės, galiausiai aliejų - labai gerai išsukam. Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir druska, suberiam į tešlą, gerai išmaišom. Galiausiai įmaišom uogas, atsargiai, kad jos nesutrūktų.
Tešlą paskleidžiam pailgoje kepimo formoje ir šaunam kepti iki 180 C orkaitėje apie 50 min.
Iškepus leidžiame pravėsti.
Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: ~50 min
Kepimo laikas: ~50 min
SKANAUS!
Recepto idėja iš čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą