ŠOKOLADINIS CUKINIJŲ KEKSAS |
Truputį drėgnas, labai šokoladinis ir minkštas pyragas - patiks!
Reikės:
2 didelių kiaušinių
100-200 g cukraus
žiupsnelio druskos
75 g lydyto sviesto
250 g cukinijos, tarkuotos
150 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
35 g kakavos miltelių
150-200 g šokolado
Kiaušinius išplakam su cukrumi ir druska, supilam išlydytą sviestą, gerai išmaišom. Kitame dubenyje miltus išmaišom su kepimo milteliais ir kakava. Miltų mišinį sumaišom su kiaušinių mase, kol nebelieka sausų miltų. Galiausiai sukrečiam burokine tarka tarkuotą cukiniją (prieš tai kiek pasūdytą gerai nusunkti) ir įtarkuojam šokoladą (galima dalį jo supjaustyti gabaliukais).
Tešlą sukrečiam į pailgą kepimo popieriumi padengtą skardą ir šaunam kepti iki 180 C orkaitėje apie 40 min.
Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: 40 min
Kepimo laikas: 40 min
SKANAUS!
Iš knygos "Mamos receptų knyga"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą