Bulviniai blynai |
2-3 porcijoms:
~1 kg bulvių (7-8 bulvių)
1-2 svogūnų
1 a.š. druskos
žiupsnelio pipirų
1 kiaušinio (nebūtina)
Bulves ir svogūnus sutarkuojame bulvine tarka. Šaukštu nugriebiame kiek išeina be didelių pastangų skysčio. Beriame druskos, pipirų. Jei naudojame, įmušame kiaušinį. Išmaišome ir kepame gerai įkaitintoje keptuvėje. Jei keptuvė gera, riebalų tikrai nereikia per daug - tikrai nepridegs.
O štai kaip galima paįvairinti bulvinių blynų tešlą:
- keliomis česnako skiltelėmis
- porą šaukštų manų kruopų, jei norime, kad blynai būtų kiek traškesni
- kokiu 100 g varškės (jei mėgstam)
- dėl spalvos įdėti šaukštelį ciberžolės
- tarkius papildyti tarkuotomis morkomis ar cukinijomis (galima tarkuoti burokine/bulvine ar sūrio tarka)
- paskaninti prieskoninėmis žolelėmis
- bulves tarkuoti ne bulvine, o burokine ar sūrio tarka
- PADAŽUI galima naudoti tiesiog grietinę arba varškė+grietinė+krapai+marinuoti agurkėliai arba krienų padažas+lašiša ir t.t...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą