2015 m. lapkričio 5 d., ketvirtadienis
Mieliniai sausainiai su obuoliais
Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.
Sausainiams (apie 40 vnt.) reikės:
50 g mielių
~100 g cukraus
2 kiaušinių, kamb. temperatūros
2 v.š. grietinės, kamb. temperatūros
200 g sviesto, kamb. temperatūros
500-550 g miltų
Įdarui:
3-4 obuolių, supjaustytų skiltelėmis
2-3 v.š. cukraus (geriau rudojo)
1 v.š.cinamono
Pamirkymui:
1 kiaušinio
~ stiklinės cukraus
Visų pirma svarbu, kad visi tešlai naudojami produktai būtų kambario temperatūros. Taigi geriausia juos išsitraukti jau iš vakaro, tada ir sviestas daaug smagiau išsiplaks.
Mažame indelyje sudedame mieles ir ant jų šaukštą cukraus, paliekame kelioms minutėms. Dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi, dedame grietinę. Pastovėjusias su cukrumi mieles pamaišome, kol gausis skysta masė ir supilame jas į kiaušinių plakinį, sumaišome. Kitame dideliame dubenyje išsukame sviestą iki baltumo. Į jį sudedame kiaušinių masę ir maišome, kol viskas tolygiai išsimaišo. Tada pradedame dėti miltus, vis pamaišydami. Tada pereiname prie minkymo ir miltų dedame tol, kol gauname minkomą, per daug nelimpančią prie rankų tešlą. Padarome kamuoliuką ir šiltai padedame, kol pasiruošime įdarą.
Obuolius sulupame, supjaustome į 8 dalis, išpjauname sėklalizdžius. Ant jų užberiame cukrų ir cinamoną, išmaišome.
Tešlą daliname per pusę ir kiekvieną kamuoliuką atskirai, kad užtektų vietos, plonai iškočiojame.
Su peiliu subraižome trikampėlius. Obuolio skiltelę dedame ant trikampio pagrindo, užlenkiame kraštus ant obuolio ir susukame aukštyn link trikampio viršūnės. Kiekvieną sausainį (jo paviršių) įmerkiame į kiaušinio plakinį ir cukrų. Išdėliojame ant kepimo popieriumi patiestos skardos mirkyta puse į viršų.
Sausainius kepame 190 C apie 15 min. Paskutines 2 min nustačiau savo orkaitės grill funkciją, kad sausainių viršus gražiau apkeptų.
Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: 15 min.
Skanaus!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą