Pyragas Angelo ašaros |
Kepimo forma 24-28 cm skersmes
Pyrago pagrindui reikės:
1 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
80 g sviesto, šalto
2-3 v.š. cukraus
1 mažesnio kiaušinio
Įdarui reikės:
500 g varškės
1/2 stiklinės cukraus
3 kiaušinių trynių
1 v.š. manų kruopų
100 g grietinės
1 a.š. vanilės ektrakto
Viršui reikės:
3 kiaušinių baltymų
5 v.š. cukraus ar cukraus pudros
Pagrindui į dubenį suberiame miltus, kepimo miltelius ir įtarkuojame ar įpjaustome sviestą, viską rankomis išmaišome, kol nebeliks sausų miltų (tai reiks daryti apie porą minučių). Tada suberiame cukrų ir įmušame kiaušinį. Išminkome tešlą į rutulį, susukame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą pusvalandžiui.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
Įdarui į dubenį sudedame varškę, cukrų, įmušame kiaušinių trynius, beriame manų kruopas, dedame grietinę ir įlašiname vanilės ekstrakto. Viską išsukame su blenderiu, kad masė pasidarytų vientisa.
Kepimo formą (geriausiai su nuimamu kraštu) išklojame kepimo popieriumi ir dugną padengiame tešla. Aš kepiau pyragą 28 cm apvalioje formoje ir dugnas pasidengė labai plonu sluoksniu, bet dar neperšviečiamu. Ant viršaus padengiame varškės įdarą. Pyragą kepame apie 35-40 min.
Viršui kiaušinio baltymus kartu su cukrumi išplakame iki standumo (kad dubenį apvertę galėtume drąsiai jį pakelti sau virš galvos :). Ištraukiame pyragą ir jį padengiame baltymo kepurėle, išlyginame ir kepame dar apie 10-12 min, kol gražiai paruduos.
Pyragą atvėsiname, o jam vėstant pasirodys ir garsiosios ašarėlės. Mano pyragas šįkart gana laimingas - apsiverkė tik keliom ašarom.
Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 35-40 min + 10-12 min su baltymo kepurėle
Varškės pyragas Angelo ašaros |
Angelo ašaros |
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą