Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu. Nors šiame patiekale kažkokios ypatingos maistinės vertės ieškoti nereikėtų, bet tai yra labai paprastas, pigus, skanus, greitas ir sotus maistas. Ir dar juos galima užsišaldyti. Na gi, kaip praktiška, tad bent kartą į mėnesį jų receptą tikrai verta prisiminti :).
4-5 porcijoms reikės:
6 stiklinių kvietinių miltų
6 v.š. aliejaus
žiupsnelio druskos
2 stiklinių verdančio vandens
Į didelį dubenį suberiame miltus, druską, pilame aliejų ir verdantį vandenį. Viską išmaišome ir išminkome. Ir viskas, nėra daugiau ką pasakoti. Kadangi su šia tešla lengvai dirbosi, tai aš tiesiog suplėšiau ją į mažus, maždaug graikinio riešuto dydžio gabalėlius, ir perridenau pirštu per smulkios tarkos vidinę pusę. Ežiukus metame į verdantį vandenį ir paverdame nuo iškilimo apie 5 min.
Šaldyti ežiukai |
Arba valgome tiesiog su grietine ir sviestuku. Skonio dalykas.
Ežiukai vakarienei |
Esu gaminusi ežiukus ir iš tešlos su varške, vėliau būtinai pridėsiu ir tą receptą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą