Blyneliai su linų sėklomis ir obuoliene |
Beje, pasirodo, pasaulyje yra ne taip ir mažai žmonių, alergiškų kiaušiniams. Tad ir patiekalai be kiaušinių yra populiaresni nei galėjo pasirodyti.
Ką galiu pasakyti apie blynus be kiaušinių, tai kad kiaušinių pakaitalai blynams paprastai suteikia turtingesnį skonį. Ir kiek kitokį nei įprastų blynų. Vertą išbandyti.
BLYNELIAI SU LINŲ SĖKLOMIS IR OBUOLIENE
~2porcijoms blynų reikės:
1 v.š. maltų linų sėklų
3 v.š. vandens
1/4 stiklinės obuolienės
1 stiklinės pieno
šlakelio vanilės ekstrakto
2 v.š. cukraus
1 stiklinės miltų
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
1-2 a.š. cinamono
Į dubenį suberiame maltas linų sėklas, jas užpilame vandeniu ir palaukiame apie porą minučių, kol išbrinks. Tada dedame obuolienę, pilame pieną, vanilės ekstraktą, suberiame cukrų. Išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir cinamonu ir suberiame į blynų tešlą. Išmaišome ir kepame įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai paruduoja.
|
BLYNELIAI SU ČIJA SĖKLOMIS
Blyneliai su čija sėklomis |
1 ir 1/3 stiklinės vandens
2 v.š. maltų čija sėklų
1/4 stiklinės medaus, lydyto
3 v.š. kokosų aliejaus, lydyto
1 a.š. vanilės ekstrakto
2 stiklinių miltų
žiupsnelio druskos
1 a.š. kepimo miltelių
Dubenėlyje suberiame maltas čija sėklas ir užpilame vandeniu. Paliekame 2-3 minutėms, kol sėklos pabrinks. Taip gausime puikį kiaušinio pakaitalą.
Kitame dubenyje, kur maišysime blynų tešlą, sudedame išlydytą medų ir kokosų sviestą, įpilame vanilės ekstrakto. Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais ir suberiame į tešlą. Pamaišome, kol tešla tampa glotni. Kepame įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
Beje, su čija sėklomis tešla gavosi tokia klampi ir sunkokai valdoma, bet įveikti galima :). Jeigu tešla atrodys pernelyg tiršta, įpilkime dar šiek tiek vandens.
Šaltiniai: http://www.momables.com/gluten-dairy-free-vegan-pancakes/
http://www.bloglovin.com/blogs/lexies-kitchen-2031088?post=2027021659&blog=2031088&frame_type=a&viewer=true
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą