Bolivinės balandos rudasis pyragas |
Sveikos mitybos bumas sveikuolius skatina kurti, gaminti kitokius, sveikesnius, maistingesnius desertus. Nes juk gyventi visiškai be desertų daugeliui būtų sunku ir liūdna! :) O šiandien mano virtuvėje buvo patvirtina tiesa, kad bolivinės balandos sėklos taip pat gali būti puikus pyrago pagrindas.
Reikės:
4 kiaušinių
1/2 stiklinės (100 g) cukraus arba skysto medaus
1/3 stiklinės aliejaus
1/3 stiklinės kefyro/jogurto/pasukų
~1,5 stiklinės virtos bolivinės balandos (kynvos)
žiupsnelio druskos
1/2 a.š. kepimo sodos
~7 v.š. kakavos miltelių
saujos džiov. spanguolių (nebūtina, bet tinka)
Pirmiausia išsiverdam, jei neturim likučių, bolivinę balandą. Atidedam pravėsti.
Dubenyje išplakam kiaušinius su cukrumi/medumi, pilame aliejų, kefyrą, sudedam virtas kruopas, atskirai sumaišytą kakavą su druska ir soda, jei naudojam, suberiam ir spanguoles. Išmaišom.
Viskas, tešlą pilam į kepimo skardą (patogiausia į silikoninę) ir šaunam kepti apie 40 min 180 C.
Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: ~40 min.
Bolivinės balandos rudasis pyragas |
Recepto idėja iš čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą