Pica su kalafiorų padu |
Internete jau kurį laiką sklando įdomiai skambančios, sveikuoliškos kalafiorų picos receptas. Mes šeimoje nesam šios daržovės dideli mėgėjai, bet man vis knietėjo išbandyti šią taip giriamą picą. Ir rezultatas net viršijo lūkesčius - kalafioro skonio praktiškai nesijaučia, o minkštas, pakankamai tvirtas padas leidžia skanauti picos be sąžinės graužaties dėl kalorijų kiekio ar beverčių miltų.
Greita, sveika ir skanu :).
Be gliuteno.
Picai reikės:
2 stiklinių tarkuoto kalafioro (~pusę kalafioro)
1 stiklinės parmezano ar kito kieto sūrio
1 kiaušinio
Pakaitiname tarkuotą kalafiorą |
Pirmiausia burokine tarka sutarkuojame kalafiorą - gausis smulkūs gabaliukai. Jų virti nereikia, bet šiek tiek pakaitiname keptuvėje be riebalų ant vidutinės ugnies, kad išgaruotų kalafioruose esanti drėgmė. Vis pamaišome, kalafiorai parusti neturėtų. Tai užtruks kokias penkias minutes. Išjungiame ugnį ir porai minučių paliekame pravėsti.
Dubenyje išplakame kiaušinį, sudedame burokine tarka tarkuotą sūrį, išmaišome. Supilame kalafiorus.
Įkaitiname orkaitę iki 210 C.
Kepimo skardoje patiesiame kepimo popierių ir ant jo suberiame tešlą. Iš kamuoliuko, spaudydami tešlą delnais, po truputį ją plečiame į šonus, kol gausime vidutinės picos dydžio apvalų paplotį, maždaug 1 cm storio. Išlyginame paviršių ir šauname į orkaitę 20 min.
Suformuojame picos pagrindą |
Ištraukiame picą, padengiame ją padažu, sudedame mėgstamus ingredientus ir dar kartą šauname kepti ~10 min, kiek primažintoje 200 C temperatūroje.
Kepimo temperatūra: 210 C (padas) + 200 C (su ingredientais)
Kepimo laikas: 20 min (padas) + 10 min (su ingredientais)
Kalafiorų pica |
Picos pagrindui galima naudoti ir minkštesnį sūrį, bet kietesnis suteiks picai daugiau tvirtumo ir aromato.
Recepto idėja iš čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą