Grikių keksiukai be gliuteno |
Reikės (10-12 keksiukų):
4 kiaušinių
4-5 v.š. cukraus
100 g grikių miltų
200 g grietinės, kefyro arba jogurto
100 g sviesto, lydyto
žiusnelio druskos
1-2 a.š. kepimo miltelių
Gaminame grikių keksiukus |
Išlydome sviestą, leidžiame kiek pravėsti.
Labai gerai išplakame kiaušinius su cukrumi. Po truputį pilame sviestą, dedame grietinę (kefyra ar jogurtą), įberiame druskos, išmaišome. Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir supilame į skystąją masę. Tešla turėtų gautis tokia dar drimbanti, tad svarbu nenutirštinti (miltų tikslesnis kiekis priklauso nuo to. ar naudojote grietinę, kefyrą ar jogurtą ir kokio tirštumo). Tešlą išpilstome į paruoštas keksiukų formeles (jei naudojate silikonines - nieko ruošti nereikia) ir kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 20-25 min.
Grikių keksiukai be gliuteno |
Skanaus!
Iš knygos Kepiniai be glitimo
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą