Toks, kurį seniais laikais skanaudavom pirktą iš parduotuvės. Labai
patogus valgyti ne prie stalo, tad mėgstu tokį iškepti valgymui
kelionėje (todėl ir nuotraukos nebuvo kaip įmantriau nufotkinti . Gamyba žiauriai paprasta, tik reik sveistą iš anksto ištraukti iš šaldytuvo.
Linkiu, kad virtuvė pakviptų šviežiu keksu!
Reikės:
🏅4 kiaušinių
🏅150-200 g cukraus
🏅240 g sviesto, minkšto
🏅~350 g miltų
🏅1 a.š. kepimo miltelių
🏅žiupsnelio druskos
🏅30 g kakavos
🏅100 ml pieno
Sviestą paliekam kamb.temperatūroje geriausia iš vakaro.
Visų pirma gerai išsukam sviestą su cukrumi. Tada po vieną vis maišant įmušame kiaušinius.
Atskirai sumaišom sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, druską. Juos supilam į sviesto masę ir labai gerai išmaišom.
Atidedam pusę tešlos, į ją suberiam kakavą ir supilam pieną, vėlgi gerai išmaišom.
Pasiruošiam tuščiaviduriu dugnu kepimo formą (man patogiausia
silikoninė, nereikia niekuo tepti, nebent minimaliai sviestu), į ją
krečiam pusę kakavinės tešlos, pusę baltos, likusią pusę kakavinės ir
likusią baltos - išlyginam paviršių ir šakute "pavairuojam" giliau, kad
spalvos kiek susimaišytų.
Šaunam į iki 180 C įkaitintą orkaitę apie 50 min.
Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: ~50 min.
Idėja iš čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą