Norėdama paįvairinti varškės patiekalus, kuriuos namuose mėgstame valgyti vakarienei 1-2 kartus per savaitę, kartais gaminu varškės ir virtų bulvių patiekalus, nes tai puikus derinys. Iki šiol paprastai gamindavau arba virtus kukulius, arba keptus orkaitėje kepinukus, o šis išbandytas apkepas labai pasiteisino ir patiko visiems šeimos nariams nuo mažiausių (neprisikabino net prie česnako varškėje! :)).
Reikės:
~800 g bulvių (8-10 vidutinių bulvių)
2 kiaušinių
100 g miltų
žiupsnio druskos
Varškės įdarui:
300 g varškės
1 kiaušinio
1-2 česnako skiltelių
druskos, krapų, kitų prieskonių
Pirmiausia išverdam bulves su lupenom. Tada jas nulupam, sugrūdam iki vientisos masės ir leidžiam šiek tiek atvėsti.
Kol bulvės vėsta, pasiruošiam varškę: į ją įmušam kiaušinį, įtarkuojam česnaką, beriam prieskonių ir labai gerai išmaišom.
Į bulves įmušam kiaušinius, šone juos paplakam ir įmaišom, beriam miltus, druskos ir darkart išmaišom.
Į riebalais išteptą kepimo skardą išklojam ~2/3 bulvių masės, išlyginam paviršių, tada padengiam varškės sluoksniu ir galiausiai - likusia bulvių mase. Išlyginam paviršių, galima subanguoti šakute ar specialia mentele.
Kepam iki 180 C įkaitintoje orkaitėje ~50 min. Ištraukus leidžiam dar 10 min pastovėti, kad kepinys sutvirtėtų.
Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 50 min + 10 min pastovėti
Skanaus!
Recepto idėja iš fb puslapio Nikos virtuvė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą