Išsiverdam kiaušinius (vištų ir putpelių - tik nepervirkite, kad neįskiltų) ir pasiruošiam spalvotus "koncentratus" (žr. žemiau). Kiaušiniai juose turės pagulėti per naktį.
Mėlynai spalvai - pusę mėlynojo kopūsto
Geltonai spalvai - ciberžolės
Raudonai spalvai - burokėlio
✥ Mėlynąjį kopūstą supjaustom riekelėm, dedam į puodą, užpilam vandeniu, užvirinam ir paverdam 10-15 min. Tada įpilam 2-3 v.š.acto ir įdedam kelis kiaušinius (kopūstų neišimam, jie priduos įdomų raštą), kad apsemtų. Kai atvės, dedam nakčiai į šaldytuvą.
✥ 1 ar 2 burokėlius supjaustom kubeliais, sudedam į puodą, užpilam vandeniu, užvirinam ir paverdam 10-15 min. Įdedam kelis kiaušinius, kad juos apsemtų. Kai atvės, dedam nakčiai į šaldytuvą.
✥ Į stiklainį dedam 2-3 v.š. ciberžolės ir užpilam maišydami karštu vandeniu (nepilnai, kad tilptų kiaušinius sudėti). Įpilam 2-3 v.š. acto. Sudedam kiaušinius ir kai atvės dedam nakčiai į šaldytuvą.
Kitą dieną ištraukiam kiaušinius ir įvertinam rezultatą .
Man labiausiai patiko mėlynojo kopūsto suteikta mėlyna spalva. Na, o stipriau išreikšti ciberžolės geltoną spalvą padėtų ne rudi, o balti kiaušiniai.
Dar norėčiau įspėti, kad natūraliais būdais kiaušiniams suteikta spalva kiaušinius padengia gana plonu sluoksniu, tad elkitės su jais atsargiai iki patiekimo .
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą