Pagal originalų receptą turėtų būti naudojama 0,5 proc riebumo varškė, bet, žinoma, tinka ir riebesnė - priklausomai, kokie jūsų poreikiai. Jeigu ruošiatės valgyti tik savuose namuose ir neturėsite svečių, recepto normą galima mažinti viską dalinant iš 2.
Reikės:
500 g varškės (0.5 proc rieb.)
500 g viso grūdo speltos miltų
180 g sviesto, kamb. temperatūros
100 g nerafinuoto cukraus
10 g kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
papildomai cukraus apibarstymui
Varškę pertriname ir sumaišome su miltais, sviestu, kepimo milteliais ir druska. Paruoštą tešlą uždengiam arba suvyniojam į maistinę plėvelę ir dedam į šaldytuvą 30 min.
Tada iškočiojam ploną lakštą ir išspaudžiam nedidelius apskritimo formos pusgaminius. Kiekvieną iš jų apibarstome cukrumi ir dukart perlenkiam per pusę, darkart apibarstom cukrumi (galima ir cinamonu) ir išdėliojam į padengtą skardą. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min, kol gražiai apskrus.
Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 30 min šaldytuve + 30 min kepimas orkaitėje
Skanaus!
Receptas iš technologinės kortelės (Sveikatai palankus)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą