Nuostabus #becukraus, #begliuteno pyragas, turtingo skonio ir užtektinai natūraliai saldus. Vienas geriausių išbandytų becukrių desertų receptų :).
Reikės:
250 g migdolų riešutų (arba migdolų miltų)
250 g datulių
4 didelių kiaušinių
200 g spanguolių
100 g sviesto, minkšto
150 g natūralaus jogurto
1 a.š. sodos
Į jogurtą įmaišome sodą ir trumpam atidedame.
Sumalam migdolų riešutus iki miltų.
Datules ir spanguoles sutriname smulkintuvu ir sumaišome su kiaušiniais, sviestu ir jogurtu - viską plakame apie 1 min, kol gausime maždaug tyrelės konsistenciją. Galiausiai į tešlą įmaišome maltus riešutus.
Tešlą sukrečiame į paruoštą (išteptą sviestu, pabarstytą kokosų drožlėmis ar maltais riešutais - vietoj miltų) ~25 cm skersmens kepimo formą, išlyginame paviršių. Kepame 175 C įkaitintoje orkaitėje ~45 min, arba kol gražiai pakils pyrago viduriukas ir apskrus paviršius. Galima kepti su ventiliatoriumi, tuomet reiks kiek trumpiau kepimo laiko.
Kepimo temperatūra: 175 C.
Kepimo laikas: 40-50 min.
Nors pyragas gaunasi tikrai pakankamai saldus, norint jį padaryti dar kiek šventiškesnį, ką tik iškeptą galima aplieti tirpintu medumi, apibarstyti cinamonu, kokosų drožlėmis, papuošti uogomis, vaisiais.
Skanaus!
Receptas iš knygos "Sveikata nuo pirmo šaukšto"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą