Taigi tešlai reikės:
170 ml pieno
120 g sviesto ar margarino, kamb. temperatūros
120 g cukraus
1 a.š. druskos
2 kiaušiniai
3 bananai, vidutiniai, labai gerai prinokę
700-800 g kvietinių miltų
4 a.š. sausų mielių (arba ~50-60 g. šlapių mielių)
Aptepimui:
1 kiaušinis
Iš produktų paruošiame mielinę tešlą. Jeigu dedame šlapias mieles, visų pirma jas suaktyviname: ištriname su trupučiu cukraus, o kai mielės ištirps, jas supilame į pašildyto sviesto ir pieno mišinį (mišinio temperatūra apie 35 C, ne per karšta!). Įberiame druską. Bananus sutriname su šakute ir supilame į sviesto ir pieno mišinį. Kitame inde iki purumo išplakame kiaušinius su cukrumi, įmaišome į skystąją masę. Viską supilame į dubenį su ten jau paruoštais miltais ir gerai sumaišome.
Tešlą minkome 10-15 min., kol atšoka nuo indo sienelių, tampa minkšta, blizgi ir elastinga. Tešlą, pridengtą virtuviniu rankšluoščiu, kildome apie 30 C temperatūroje 40-60 min. Iš pakilusios tešlos suformuojame kepaliuką ar pynę (tešlos nemažai, tad galima ją dalinti į dvi dalis ir pasidaryti skirtingų formų kepinukus). Perkeliame į miltais pabarstytą skardą, pridengiame ir dar kartą paliekame pakilti 30-40 min.
Aptepame plaktu kiaušiniu (aš, kai turiu, aptepu grietinėle - irgi tinka). Ir kepame!
Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: 35-40 min.
Atvėsiname ant grotelių.
Bon appetit!
Šaltinis: Rasa Jurevičiūtė "Kepame duoną namuose"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą