2015 m. sausio 22 d., ketvirtadienis
Svogūnų pica
Įdomaus skonio apkepas-pica, kurios receptą radau knygoje Kepiniai (žurnalo ManoNamai receptai). Receptas pasiteisino, tad ir vėl dalinuosi juo su jumis.
Beje, recepte rašoma, kad nurodyto kiekio pakaks 8 asmenims, bet mes dviese ją suvalgėm per du kartus :)
"Ją tikru gardumynu daro purus avižinių dribsnių tešlos paplotis, sultingas svogūnų įdaras ir žinojimas, kad tokia pica naudinga sveikatai"
Papločiui reikės:
1/2 stiklinės avižinių dribsnių
1/2 stiklinės miltų
1/2 stiklinės tarkuotų morkų
100 g. margarino, kamb. temperatūros
1/2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Įdarui reikės:
3-4 didesni svogūnai
1 v. š. sviesto
1/3 stiklinės pieno
2 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
Sumaišykite tarkuotas morkas, avižinius dribsnius, margariną ir iš anksto su druska bei kepimo milteliais sumaišytus miltus. Išlipdykite tešla pyrago formos dugną ir kraštus (forma apskrita, 24 cm skersmens). Padėkite 0,5 val. šaltai.
Tuo metu supjaustykite svogūnus žiedais ir gerai apkepkite svieste. Suplakite kiaušinius, įmaišykite pieną, įberkite druskos.
Paplotį kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių. Ant apkeptos tešlos suberkite svogūnų žiedus ir užpilkite kiaušinių bei pieno mišiniu. Pašaukite į orkaitę!
Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 20-30 min.
Bon appetit!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą