2015 m. sausio 7 d., trečiadienis

Mielinė pynė su cinamonu

Mielinė pynė su cinamonu
Išbandžiau dar vieną pynės receptą, šį kartą iš knygos Kepinių džiaugsmai. Ir tikrai nenusivyliau. Pagal šį receptą tešlos gaunasi kiek daugiau, nei gaminome pynę su aguonomis ir razinomis, tad tiesiog pasidariau dvi, tik ne tokias dideles pynes. Puikiai iškilo, skonis taip pat nerealus ir kaip mano vyras pasakytų - ją pjaustyti būtų nuodėmė - būtina laužyti! :) Tad skanaus!

Tešlai reikės:
200 ml pieno
125 g cukraus
500 g miltų
42 g šviežių mielių
80 g sviesto
1 kiaušinio, kambario temp.
žiupsnelio druskos

Taip pat reikės:
grietinėlės aptepimui ir cukraus kristalų pabarstymui (aš šįkart jų neturėjau, tad apibarsčiau cinamonu - puikiai tiko)

1. Pašildykite 7 šaukštus pieno (tik iki tiek, kad dar būtų galima laisvai įkišti pirštą).
2. Supilkite pieną į dubenį. Į pieną įberkitę 1 a.š. cukraus ir 2 v.š. miltų. Išmaišykite. Į masę įtrinkite mieles ir išmaišykite iki vientisos masės (mielės taip pat bemaišant galiausiai gražiai ištirps piene).
3. Mielių mišinį apdenkite virtuviniu rankšluosčiu ir padėkite šiltai kilti 15 min.

4. Užvirinkite likusį pieną, sudėkite sviesto gabalėlius ir ištirpinkite sviestą. Šiek tiek ataušinkite.
5. Į dubenį išsijokite likusius miltus, suberkite likusį cukrų, druską ir sumaišykite.
6. Miltuose padarykite duobutę ir supilkite į ją mielių raugą.
7. Į masę įmuškite kiaušinį, supilkite pieno ir sviesto mišinį. Viską išmaišykite rankiniu plaktuvu su minkymo antgaliais (aš šį kartą dariau viską daug paprasčiau - tiesiog viską išmaišiau iš pradžių medinių šaukštu, po to minkiau rankomis).
8. Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite tol, kol ji nebelips prie rankų. Jei dar labai lips - įberkite dar šiek tiek miltų (tik nepadauginkit, beminkant tešla vis mažiau limpa!).
9. Suformuokite tešlos kamuolį, įdėkite jį į dubenį ir uždengę kildinkite šiltoje vietoje 90 min.
10. Iškilusią tešlą dar kartą išminkykite. Po to padalinkite į tris lygias dalis ir kiekvieną dalį suvyniokite į ritinėlį.
11. Iš ritinėlių padarykite juostas ir supinkite pynę. Ją įdėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi.
12. Aptepkite pynę grietinėle, apibarstykite cukrumi (aš barsčiau cinamonu šį kartą) ir kepkite 180 C neįkaitintoje orkaitėje apie 30 min. (tikrai greit iškepa, pilnai užteko pusvalandžio).

Kepimo temperatūra: 180 C., iš anksto neįkaitinta
Kepimo laikas: 30 min.


Man tokios pynutės žiauriai skaniai valgosi su kokia nors uogiene. Tuo tarpu vyrui ji skaniausia apskritai be nieko, neneigsiu, kad ji ir taip tiesiog tirpsta burnoje :)

Mielinė pynė su cinamonu
O čia tik vakare spėjau nupaveiksluoti, kol dar abi pynutės buvo nepraimtos, ką tik ištrauktos iš orkaitės :)


Bon appetit!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...