Kadangi receptas ir jo paprastas, bet ne prastas skonis nenuvylė, dalinuosi juo su Jumis, o receptą dėl jo paprasto pagaminimo priskyriau prie Dukartdu skyrelio.
Pyrago tešlai reikės:
1 indelio kondensuoto pieno (~400 ml.)
3 kiaušinių
100 g sviesto, lydyto
200 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių (arba ~0,5 a.š. sodos, nugesintos)
1 skardinės konservuotų persikų
Išlydyme sviestą. Kitame dubenyje įmuškime kiaušinius ir juos išplakime. Supilkime kondensuotą pieną visąlaik plakdami šluotele. Į masę įmaišykime išlydytą praaušusį sviestą. Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais (jei naudojame nugesintą acte sodą ją supilkime į tešlą dar prieš miltus) išsijokime į tešlą ir viską gerai išmaišykime. Paruoštą tešlą supilkime į kepimo popieriumi padengtą skardą. Ant tešlos viršaus išdėliokime konservuotų persikų puseles ir pašaukime į orkaitę!
Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: 35-40 min.
Komentarai: kitą kartą sudėsiu dar daugiau persikų ant viršaus, nes būtent jie pyragui suteikia nenuobodų skonį. Taigi visam pyragui reikėtų maždaug vienos pilnos didelės skardinės persikų.
Bon appetit!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą