2015 m. vasario 25 d., trečiadienis

Blynai su rikota ir citrinos aromatu


Labai rekomenduoju šiuos blynelius - iš pirmo karto jų skonis mane tiesiog sužavėjo - purūs, minkštučiai, su dvelkiančiu citrininiu aromatu. Ir jiems kepti tikrai nereikia laukti užgavėnių - man jie tiesiog tobuli sekmadienio pusryčiams. Prie kavos su pienu puodelio... 
Tad griebkit receptą! :)

Tešlai reikės:
200 g miltų, kvietinių
3,5 v.š. cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. valg. sodos
1/2 a.š. druskos
240 ml pieno
200 ml rikotos sūrio (naudojau naminį)
3 didesni kiaušiniai
1/2 a.š. vanilės ekstrakto
1 v.š. citrinos žievelės (1 didesnės arba 2 citrinų)
60 ml citrinos sulčių
40 g sviesto, lydyto

Dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius, kepimo sodą (aš naudojau tik sodą, dėjau apie 0,5 a.š.) ir druską. Kitame dubenyje išplakime kiaušinius, supilkime pieną, sudėkime rikotos sūrį ir vanilės ekstraktą. Nutarkuokime citrinos žievelę, ją sumaišykime su išspaustomis citrinos sultimis ir supilkime į pieno mišinį. Sudėkime ir išlydytą sviestą. Gerai išmaišykime ir supilkime į paruoštus miltus, dar kartą išmaišykime. Tešla gaunasi klampoka. Kepkime gerai įkaitintoje, su servetėle paaliejuotoje keptuvėje po šaukštą tešlos vienam blynui (nepadauginkite, nes blynai dar išsipūs).
Patiekime su mėgstama uogiene arba klevų sirupu, ar ką mėgstate/turite. Jie labai skanūs ir vieni.


Bon appetit!

Šaltinis: http://www.cookingclassy.com/2014/02/lemon-ricotta-pancakes/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...