Avižiniai blynai su špinatais ir obuoliu |
Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino. Rodos, visiškai skirtingi ingredientai sueina į vieną gero skonio subalansuotą visumą. Gaminant šiuo blynus labai patogu naudoti trintuvą ar kokteilinę, nes daugelį ingredientų čia reikės stipriai susmulkinti. Tad jeigu tam skirtą prietaisą turite - blynų tešlą pagaminsite pakankamai greitai ir nesudėtingai. Baltų miltų net nepasigesite.
2-3 porcijoms reikės:
1 ir 1/4 stiklinės (~110 g) avižinių dribsnių
2 v.š. linų sėklų
žiupsnelio druskos
1 a.š. cinamono
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š cukraus
1 obuolio
1 stiklinės špinatų
3/4 (~180 ml) stiklinės pieno (tinka ir augalinis)
1/4 (~60 ml) stiklinės jogurto
1 kiaušinio
Trinam špinatus ir obuolį |
Obuolį supjaustome gabaliukais, šalia paplėšome (jei lapeliai smulkūs, plėšyti nebūtina) špinatus ir viską vėlgi sutriname trintuvu iki vientisos masės. Į šią masę supilame pieną ir jogurtą, gerai išmaišome.
Į sutrintus avižinius dribsnius įdedame išplaktą kiaušinį, pilame špinatų-obuolio masę, išmaišome. Ir štai blynų tešla paruošta!
Kepame įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus ar sviesto iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
Avižiniai blynai su špinatais ir obuoliu |
Receptas Malsenos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą