Špinatų salotos su spanguolėmis ir migdolais |
Reikės:
400 g špinatų
1 stiklinės migdolo riešutų, paskrudintų ir pasmulkintų (galima keisti į graikinius ar pekano riešutus)
1/2 stiklinės džiovintų spanguolių
Padažui:
1-2 v.š. baltojo vyno/obuolių/balzaminio acto arba citrinos sulčių
~1/3 stiklinės (~80 ml) aliejaus
2-3 v.š. medaus
2 v.š. sezamo sėklų
Špinatus perplauname, nusausiname ir suplėšome į mažus gabaliukus (jei lapeliai maži, plėšyti nebūtina). Migdolus šiek tiek pakepiname įkaitintoje keptuvėje ir pasmulkiname (tam puikiai tinka akmeninė prieskonių grūstuvė). Į salotų dubenį sudedame špinatus, migdolus ir spanguoles.
Atskirame dubenėlyje padažui sumaišome actą, aliejų, balzaminį actą, sudedame medų, sezamo sėklas ir atsargiai išmaišome, kol medus ištirpsta. Padažą užpilame ant salotų. Skanaujame.
Špinatų salotos su spanguolėmis prie kiaulienos nugarinės užkepėlės |
Skanaus!
Recepto idėja iš čia ir kitų puslapių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą