Kreminė žiedinio kopūsto sriuba |
Reikės:
1 svogūno
3-4 skiltelių česnako
1 žiedinio kopūsto, išskaidyto nedideliais žiedynais
druskos, pipirų, čiobrelio
3 stiklinių sultinio
Visų pirma galime pasiruošti žiedinį kopūstą: jį gerai nuplauname, nusausiname ir suskaidome į mažesnius žiedynus, kotelius nupjauname. Atidedame.
Pasiruošiame puodą, kuriame virsime sriubą. Įjungiame ugnį ir puode išlydome sviestą su šlakeliu aliejaus. Sudedame smulkiau suspjaustytus svogūnus (labai smulkiai nebūtina, nes sriubą pabaigoje sutrinsime). Po 4-5 minučių sumetame ir susmulkintas česnako skilteles, pakepiname dar vieną minutę. Tada sudedame paruoštus žiedinio kopūsto gabaliukus ir užpilame sultiniu - turėtų apsemti, bet ne daugiau (jeigu norime tirštos sriubos). Sultinį užviriname, prisukame ugnį ir paliekame virti 15-20 min arba kol kopūstas suminkštėja. Galiausiai įdedame druskos, pipirų, čiobrelio, paragaujame, ar netrūksta prieskonių, ir sriubą sutriname trintuvu (blenderiu).
Jeigu norisi, galima įpilti šlakelį grietinėlės arba pieno. Patariu sriubą skanauti su skrebučiais.
Amerikietiškuose receptuose šią sriubą dažnai skanina pienu, pila kokį gerą puodelį. Man ši sriuba buvo skani ir be pieno, ir be grietinėlės.
Kreminė žiedinio kopūsto sriuba |
Skanaus!
Recepto idėja iš čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą