|
Šis receptas man patinka dar ir dėl to, kad jų pagrindas - įvairios sėklos ar džiovinti vaisiai, o kiek ko dėti galima laviruoti tarp to, ką tuo metu turime namuose, svarbu, kad sausųjų ingredientų svoris išliktų daugmaž toks pats.
Be cukraus.
Reikės (~2 skardom):
Gaminam sausainius |
100 g medaus
140 g avižinių dribsnių
200 g sėklų (50 g moliūgų sėklų, 50 g sezamo sėklų, 50 g saulėgrąžų, 50 g linų sėklų)
50 g kokoso drožlių (arba džiovintų vaisių)
150 g miltų
žiupsnelio druskos
1-2 v.š. rudojo cukraus (nebūtina)
1 plakto kiaušinio
Sausainiai paruošti/sausainiai iškepę |
Dideliame dubenyje sudedame visus sausus ingredientus: avižinius dribsnius, sėklas (proporcijas galima keisti, svarbu, kad bendras kiekis būtų 200 g), kokosų drožles, miltus, druską, išmaišome. Ant viršaus pilame sviesto-medaus mišinį, iš anksto išplaktą kiaušinį ir išmaišome, kol nebeliks sausų, birių trupinių.
Drėgnomis rankomis formuojame kamuoliukus ir išdėliojame ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Visus juos paspaudžiame drėgna šakute, kad gautųsi panašesni į apskritimus, galima rankomis dar kiek padailinti kraštus. Šauname kepti į iki 190 C įkaitintą orkaitę 10-15 min, kol dailiai paruduos.
Kepimo temperatūra: 190 C
Kepimo laikas: 10-15 min
Yra variantas pagreitinti sausainių gamybą: galima sausųjų ingredientų mišinį pasigaminti iš anksto (galima dvigubai - iš pusę kiekio gaminti iškart, kitą pusę pasilikti kitam kartui), tada kepimo dieną beliks į mišinį sudėti lydytą sviestą, medų ir kiaušinį.
Sausų ingredientų mišinys |
Dribsnių ir sėklų sausainiai |
Recepto bazė daryta remiantis Beatos receptu, tačiau galiausiai pakoregavau, kaip man atrodė tinkamiau
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą