Trinta batatų ir morkų sriuba |
Reikės:
500 g (~2-3 vnt) batatų
300 g morkų (2-3 vnt)
3 v.š. alyvuogių aliejaus
Kepinam daržoves |
2 česnako skiltelių
1 l sultinio
~100 ml grietinėlės arba tepamo sūrelio
Įkaitiname orkaitę iki 220 C (arba iki 200 C su oro cirkuliacijos funkcija).
Batatus ir morkas supjaustome didesniais kubeliais ir sumetame į kepimo skardą. Daržoves apšlakstome 2 v.š. aliejaus ir įvairiais prieskoniais, taip pat druska, pipirais. Rankomis išmaišome, kad viskas gerai pasiskirstytų. Daržoves kepame apie 25-30 min, kol šios taps minkštos.
Tuo metu imam puodą, kuriame virsime sriubą, į jį pilame šaukštą aliejaus ir kelias minutes pakepiname supjaustytą svogūną. Tada sudedame pasmulkintą česnaką ir pakepiname dar vieną minutę. Tada supilame sultinį ir viską paverdame 5-10 min.
Galiausiai į sriubą sudedame iškeptas daržoves ir viską sutriname trintuvu. Įpilame grietinėlės (aš įmečiau vieną tepamą trikampio formos sūrelį, puikiai tiko), paragaujame, ar netrūksta prieskonių ir dar kartą užviriname. Ragaujame.
Kaip ir visos trintos sriubos, labai tinka skanauti su skrudinta duona.
Skanaus!
Recepto idėja iš čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą