Riešutiniai baltymų sausainiai |
Reikės (~1,5 skardos sausainių):
3 kiaušinio baltymų
200 g lazdyno arba migdolo riešutų
100 g cukraus (galima dar mažinti)
2 v.š. su kaupu miltų (~50 g)
1 v.š. kakavos
50 g sviesto, lydyto
Riešutus pakepam orkaitėj 7-8 min 190 C temperatūroje. Jiems praaušus nuimam luobeles (migdolams nenuėmiau, nes neturėjau laiko, bet skonis vis tiek buvo puikus, lazdyno riešutams luobelės lengviau nusiima). Riešutus sutrinam trintuvu (nesiūlyčiau trinti iki miltų, kad jaustųsi dar mažų gabaliukų), į juos įmaišom miltus, kakavą.
Dubenyje išplakam baltymus, po truputį įmaišom cukrų. Galiausiai atsargiai sudedam riešutų mišinį, lydytą sviestą. Masė turi gautis tokia puri, lengvai "drimbanti".
Kepimo skardą ištiesiam kepimo popieriumi ir sudedam po šaukštą tešlos - sausainiai turėtų išlaikyti formą. Sausainius kepam 170 C temperatūroje 20-25 min. Iškepus ir jiems šiek tiek praaušus, perkeliam ant grotelių pilnai atvėsti.
Kepimo temperatūra: 170 C
Kepimo laikas: 20-25 min
Riešutiniai baltymų sausainiai |
Receptas iš Beatos knygos, tik kiek koreguotas, nes man pasirodė kiek per mažai miltų, per daug cukraus ir gal kepti nesinorėjo tiek ilgai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą