2015 m. kovo 13 d., penktadienis

Sūriu įdaryti blynai

Sūriu įdaryti blynai
Patinka mums su vyru labai šie blynai, o ypač įdaras - lydytas sūris su česnaku. Įdarui galite dėti tai, ką mėgstate. Būtinai pabandykite! Esame išbandę ir kitokių panašių blynų, kai dar kartą gaminsiu, būtinai paruošiu ir jų pristatymui čia :). 

Tešlai reikės (maždaug 8 blynams):
1 stiklinės kefyro arba jogurto be skonio (tiršto)
1 a.š. sodos
žiupsnelio druskos
žiupsnelio cukraus
1 stiklinės tarkuoto ferm. sūrio (~80 g)
2 stiklinių miltų

Įdarui reikės:
~1 stiklinės tarkuoto ferm. sūrio (~80 g)
česnako skiltelės, sutrintos


Į dubenį supilame kefyrą arba jogurtą ir įberiame sodą, išmaišome ir šiek tiek paliekame.
Po kelių minučių ten pat beriame druską, cukrų, sudedame sutarkuotą sūrį ir beriame miltus. Tešla turi būti tokia lengvai limpanti prie rankų - geriau į tešlą nepridėti per daug miltų, o tiesiog formuojant blynelius kiekvieną atskirai šiek tiek iš išorės pamiltuoti, kad patogiau išeitų suformuoti. Taigi imam maždaug du šaukštus tešlos į rankas (aš visą tešlą padalinu į 8 dalis, o kad dar tiksliau - tešlą per pusę, tada tą pusę dar per pusę ir dar per pusę - gauname aštuntadalį tešlos :), suformuojame apskritimą, įdedame šaukštą įdaro, užlankstome ir suformuojame blyną.
Sūriu įdaryti blynai pasiruošę kepti
Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Apvertus blyną galima jį šiek tiek mentele paploti, kad gautųsi ne toks išsipūtęs, o platesnis į šonus.

Bon appetit!


Šaltinis: http://uraganasvirtuveje.blogspot.com/2013/04/nesaldus-surio-pyrageliai-su-idaru.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...