Nusipirkau turkiškų prekių parduotuvėje (Ibrahim pasaže) semolina kukurūzų kruopų. Kol išmoksiu pasigaminti tikrą polentą, kol kas šias kukurūzų kruopas-miltus naudoju kitiems patiekalams gaminti, išbandyti :). Ir labai džiaugiuosi, kai jie pasiteisina, o ir kepiniui suteikia kitokio, įdomesnio poskonio.
Šį kartą ant virtuvinio stalo - minkšta, turtingo skonio bulka, kurios dar šiltos ant stalo gali greitai nebelikti.
Tešlai reikės:
220 g bulvių košės (iš maždaug 2 vidutinio dydžio bulvių)
100 g kukurūzų miltų (galima naudoti ir smulkias kukurūzų kruopas)
1/3 stiklinės vandens, šilto
20 g mielių, šviežių
1 v.š. cukraus
1 ir 1/3 stiklinės pieno, šilto
550 g miltų
1 a.š. druskos
Ant duonos pabarstyti:
aguonų, linų sėklų, saulėgrąžų, avižinių dribsnių
Bulves išverdame su lupenomis. Atvėsiname ir šakute sutriname jas į košę.
Tuo metu į didelį dubenį sudedame mieles, beriame cukrų ir užpilame 1/3 stiklinės šilto vandens - viską sumaišome ir paliekame 10-15 min, kol mielės pradės lengvai purslenti. Tada įsijojame miltus, sudedame dar šiltą bulvių košę, suberiame kukurūzų miltus, supilame pieną ir viską minkome apie 5 min. Tada supilame aliejų ir viską minkome rimtai apie 10 min, kol gausime tolygų, nelimpantį prie rankų kamuolį. Jį dubenyje kildiname 1 val.
Įkaitinkime orkaitę iki 230 C ir apatiniame aukšte įdėkime skardą, į kurią įkaitus orkaitei įpilkime stiklinę vandens.
Duonos kepaluose padarykime po kelias įpjovas ir šaukime į orkaitę. Su garais aukštoje temperatūroje duoną kepkime 9-10 min, o tada sumažinkime ugnį iki 180 C., ištraukime skardą su vandeniu ir dar kepkime 15-25 min, kol duona atrodys gražiai apskrudusi.
Kepimo temperatūra ir laikas: 9 min - 230 C., 15-25 min - 180 C.
Bon appetit!
Šaltinis: http://sweetcukerka.blogspot.com/2013/02/kukuruzu-duona.html
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą