Avižinis varškės apkepas |
Labai gardus ir sotus varškės apkepas, kuriame įprastus apkepui ingredientus pakeičia avižiniai miltai ir avižinė košė. Nors iš esmės tinka bet kokia likusi nesuvalgyta pieniška košė - perlinė (šįkart ją ir naudojau), miežinė, sorų ar net grikių kruopų košė.
Reikės (~2 porcijoms):
200 g varškės
200 g avižinės košės
1 kiaušinio
~50 g cukraus
~60 g avižinių miltų
~50 g razinų
smulkintų riešutų viršui
Dubenyje išplakame kiaušinį su cukrumi, sukrečiame varškę, ją ištriname, beriame košę, miltus ir nuplikytas razinas. Viską gerai išmaišome ir sukrečiame į paruoštą nedidelę kepimo skardą, išlyginame paviršių, ant viršaus pabarstome smulkintais riešutais.
Šauname kepti iki 175 C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.
Kepimo temperatūra: 175 C.
Kepimo laikas: 45-50 min.
Avižinis varškės apkepas |
SKANAUS!
Recepto idėja iš fb puslapio Nikos virtuvė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą