2021 m. liepos 15 d., ketvirtadienis

Grietinėlės keksiukai su saldžiais trupiniais

 

Grietinėlės keksiukai su saldžiais trupiniais

Purūs, labai minkštučiai ir kartu sotūs keksiukai prie kavos :).
Šį receptą susiradau ir pirmą kartą išbandžiau vien dėl to, kad šaldytuve gulėjo jau išeinanti iš galiojimo grietinėlė. Pastebėjau, kad norint sunaudoti šaldytuve užsistovėjusius produktus ir atsiranda daug puikių naujų receptų :).
Gaminant tešlą drąsiai galima 1 stiklinę baltų miltų pakeisti pilno grūdo miltais, taip pat vietoj aliejaus galima naudoti obuolienę (ji kepiniuose gali pakeisti riebalus). 

Galimos variacijos trupiniams:

  • gaminant trupinius galima baltus miltus pakeisti pilno grūdo miltais;
  • dalį miltų keisti avižiniais dribsniais;
  • vietoj balto cukraus čia puikiai tiks rudasis cukrus;
  • vietoj cinamono įtarkuoti citrinos žievelės.

Svarbiausia nebijoti eksperimentuoti, gal toks sveikesnis variantas jums bus net skanesnis :). 

Reikės:

tešlai
🧁 250 g (arba 2 stiklinės) miltų
🧁 1 a.š. kepimo miltelių
🧁 0,5 a.š. kepimo sodos

🧁 žiupsnelio druskos
🧁 80 g sviesto
, minkšto
🧁 80 ml aliejaus
🧁 120-150 g cukraus
🧁 2 kiaušinių
🧁 250 ml
(1 stiklinės) grietinėlės
🧁 2 a.š. vanilės ekstrakto

trupiniams
🧁 65 g (1/2 stiklinės) miltų
🧁 100 g
(1/2 stiklinės) cukraus
🧁 1 a.š. cinamono
🧁 ~40 g sviesto
, šalto

Grietinėlės keksiukai su saldžiais trupiniais
 

Galime pradėti nuo trupinių. Pirmiausia išmaišom miltus, cukrų ir cinamoną, tada įpjaustom sviestą ir viską ištrinam šakute arba pirštais, kol sviestas pavirs į trupinius. Atidedam.

Dubenyje išsukam sviestą, aliejų ir cukrų, tada toliau plakant po vieną įmušam kiaušinius, supilam grietinėlę ir gerai išmaišom. Galiausiai suberiam atskirai išmaišytus miltus su kepimo milteliais, soda ir druska. Tešlą išmaišom, bet nepermaišom. 

Tešlą paskirstom į keksiukų formeles ir, jei netingim, pasluoksniuojam (jei tingim, galim trupinius barstyti tik ant keksiukų viršaus): krečiam šaukštą tešlos, tada pabarstom trupinių, tada dar šiek tiek tešlos ir dar trupinių. Šaunam keksiukus kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. 

Keksiukams iškepus leidžiam jiems dar šiek tiek atvėsti ir atsargiai išimam iš formelių. 

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 20-25 min.

Grietinėlės keksiukai su saldžiais trupiniais

 

SKANAUS!


Recepto idėja iš čia



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...