Saldūs jogurtiniai cukinijų blynai
Cukinija jau puiki vien tuo, kad tešloje jos skonio nesijaučia, tad paprastai ji netrukdo jos nemėgstantiems. Bet blynai gaunasi daug minkštesni ir, žinoma, maistingesni, nei be cukinijos.
- Jeigu turite laiko ir ūpo, blynai bus dar patrauklesni, jei tešlai kiaušinių baltymus atskirsite nuo trynių (gerai išplaktus baltymus tuomet reikia atsargiai sudėti į tešlą pačioje pabaigoje)
- sutarkuotos cukinijos nereikia nusunkti
- įprastus baltus miltus galima pakeisti pilno grūdo miltais
- ryškesniam skoniui blynus galima kepti svieste
Reikės:
3 kiaušinių
2-3 v.š. cukraus
1,5 puodelio jogurto
1,5 puodelio cukinijų, tarkuotų burokine tarka
beveik 2 puodelių miltų
0,5 a.š. kepimo sodos
žiupsnelio druskos, cinamono, vanilės
Dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi, supilame jogurtą, įmaišome burokine tarka sutarkuotą cukiniją. Galiausiai suberiame sausus ingredientus: miltus, sodą, druską, cinamoną, vanilę. Tešla turėtų gautis pakankamai tiršta. Kepame svieste arba aliejuje, gerai įkaitintoje keptuvėje.
SKANIŲ PUSRYČIŲ!
Idėja iš čia: https://bakerbynature.com/healthy-greek-yogurt-zucchini-pancakes/
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą