Pyragas su vyšniomis ir varške |
Man turbūt patys skaniausi uogų pyragai yra su vyšniomis... Tik kad tų vyšnių vis, rodos, būna per mažai ir per greitai jų sezonas pasibaigia.. Tad skubam pasimėgauti :).
Šį receptą galima pavadinti universaliu, nes yra pateikti galimi trys tešlos pagrindo variantai (naudojant vien kiaušinio trynį, visą kiaušinį arba grietinę be kiaušinio) - jie pateikti recepto pabaigoje. Taip pat vietoj vyšnių galima naudoti ir kitokias uogas - juoduosius serbentus, mėlynes, avietes, šilauoges.
Reikės
pagrindui (1 variacija, kitos dvi - pabaigoje):
🍒 100 g sviesto, minkšto
🍒 50 g cukraus
🍒1 kiaušinio
🍒220 g miltų
🍒 1 a.š. kepimo miltelių
įdarui:
🍒 400 g varškės
🍒 100 g cukraus
🍒 3 kiaušinių
🍒 2,5 v.š. krakmolo
🍒 ~400 g vyšnių
trupiniams:
🍒50 g kokosų drožlių
🍒 30 g cukraus
🍒 60 g sviesto, minkšto
🍒 80 g miltų
Gaminame pyrago pagrindą. Dubenyje minkštą sviestą išsukame su cukrumi, įmušame kiaušinį, suberiame miltus su kepimo milteliais, išmaišome ir tada rankomis baigiame išminkyti. Padarome kamuoliuką ir paruoštoje kepimo formoje iškart tešlą rankomis "iškočiojame", kol tešla pasidengia kepimo formos dugnas ir bent šiek tiek šonai.
Gaminame pyrago įdarą. Į dubenį sukrečiame varškę, įmušame kiaušinius, beriame cukrų ir krakmolą. Viską išsukame su trintuvu iki vienalytės masės.
Gaminame trupinius. Kokosų drožles išmaišome su cukrumi, įdedame minkštą sviestą, suberiame miltais ir pirštais išmaigome, kol gausime trupinius.
Iš vyšnių išimame kauliukus.
Ant paruošto pyrago pagrindo sukrečiame vyšnias (turėtų pasidengti maždaug visas pyrago pagrindas). Tada sukrečiame varškės įdarą, išlyginame paviršių. Ant viršaus užbarstome trupinius. Kepame iki 180 C įkaitintoje temperatūroje apie 50 min.
Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 50 min.
Pyragas su vyšniomis ir varške |
Kitos pyrago pagrindo variacijos
2 variacija:
🥧 100 g sviesto
🥧 50 g cukraus
🥧 190-200 g miltų
🥧 1 a.š. kepimo miltelių
🥧 1 kiaušinio trynio
3 variacija:
🥧 100 g sviesto
🥧 100 g cukraus
🥧 100 g grietinės
🥧 260-280 g miltų
🥧 1 a.š. kepimo miltelių
SKANAUS!
Recepto idėja iš čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą