Šilauogių pyragas su varškės tešlos pagrindu |
Teko gaminti įvairiausių pyragų su uogomis/vaisiais, dažniausiai tai būna trupininiai pyragai (tešla apačioje, trupiniai viršuje) arba biskvitiniai pyragai su uogomis viduje. O štai šis receptas sudomino, nes buvo kiek kitoks - tai varškės tešlos pagrindas ir grietininis užpilas ant viršaus.Labai skanu!
Reikės:
tešlos pagrindui
🥧 200 g varškės
🥧 2 kiaušinių
🥧 9 v.š. aliejaus (~100 ml)
🥧 4 v.š. pieno (~60 ml)
🥧 120 g cukraus
🥧 žiupsnelio druskos
🥧 ~450 g miltų
🥧 1 a.š. kepimo miltelių (arba 0,5 a.š. kepimo sodos)
🥧 ~0,5 kg šilauogių ar daugiau
glajui
🥧 2 kiaušinių
🥧 200 g grietinės
🥧 100 ml cukraus
Dubenyje varškę išplakame su kiaušiniais, aliejumi, pienu, cukrumi ir druska, kol masė taps vientisa. Įmaišome miltus su kepimo milteliais. Tešlą išminkome, kol ji gaunasi vientisa, nebelimpa prie rankų. Suformuojame rutulį ir paliekame 10 min pastovėti, kad visi ingredientai "susigulėtų".
Per tą laiką pagaminame glajų: dubenėlyje išplakame kiaušinius su grietine ir cukrumi.
Tešla išklojame kepimo skardą (apačioje naudojau daugkartinį kepimo popierių), suformuodami ir aukštesnius kraštus. Pyrago pagrindą apkepame iki 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min, tada sudedame uogas, užpilame glajumi ir dar kepame 20-25 min.
Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: 10 min (pagrindas) + ~25 min (visas pyragas)
Šilauogių pyragas su varškės tešlos pagrindu |
SKANAUS!
Recepto šaltinis: knyga Kepimo džiaugsmai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą