Pica |
6-8 sočioms porcijoms reikės:
250 ml pieno
190 g sviesto
2 v.š. cukraus
žiupsnelio druskos
2 kiaušinių
40 g mielių
550-600 g miltų (skanu maišyti su pilno grūdo miltais)
Prikaistuvyje sudedame sviestą, pilame pieną ir lengvai pakaitiname, kol sviestas ištirps. Įberiame ir šaukštą cukraus, žiupsnelį druskos.
Dubenėlyje sudedame mieles, užberiame likusį šaukštą cukraus ir po truputį kantriai maišome, kol mielės pavirs į skystą masę.
Sviesto masę supilame į dubenį, kuriame gaminsime tešlą, ir plakdami įmušame kiaušinius. Masė nebeturėtų būti karšta, bet dar vis pakankamai šilta (jei turime maisto termometrą - tarp 36-40 laipsnių) - į ją supilame ištirpintas mieles, viską išmaišome. Galiausiai beriame maždaug 550 g miltų ir išmaišome, po to minkome rankomis. Jei dar labai limpa prie rankų, įberiame dar šiek tiek miltų. Bet šiaip su šia tešla labai lengvai dirbasi. Išminkius tešlą padedame šiltai kilti apie 40-60 min. Per tą laiką galime pasiruošti picos ingredientus, juos susipjaustyti ir pan.
Pakilusią tešlą lengvai perminkome ir perkeliame ant miltais pabarstytos kepimo formos. Čia pat ją iškočiojame, kad apimtų visą kepimo formos dugną (aš tešlą iki kraštų pratąsau tiesiog su rankomis).
Ant tešlos paskirstome norimą padažą, užtarkuojame fermentinio sūrio ir sudedame kitus pasiruoštus ingredientus.
Kepame orkaitėje ant kiek žemesnės nei vidurinė pakopos apie 35-40 min arba kol pagrindas iškeps.
Tešlos kildinimas: 40-60 min.
Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 35-40 min.
Iš recepte pateiktų proporcijų gausime dvi dideles picas, apimančias dvi orkaitės skardas.
Bon appetit!
Šaltinis: http://www.sauletavirtuve.lt/?p=2117
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą