![🦌](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t3c/1/16/1f98c.png)
![🦌](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t3c/1/16/1f98c.png)
![🦌](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t3c/1/16/1f98c.png)
![🦌](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t3c/1/16/1f98c.png)
![🦌](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t3c/1/16/1f98c.png)
![🦌](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t3c/1/16/1f98c.png)
![🦌](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t3c/1/16/1f98c.png)
Toks, kurį seniais laikais skanaudavom pirktą iš parduotuvės. Labai
patogus valgyti ne prie stalo, tad mėgstu tokį iškepti valgymui
kelionėje (todėl ir nuotraukos nebuvo kaip įmantriau nufotkinti . Gamyba žiauriai paprasta, tik reik sveistą iš anksto ištraukti iš šaldytuvo.
Linkiu, kad virtuvė pakviptų šviežiu keksu!
Reikės:
🏅4 kiaušinių
🏅150-200 g cukraus
🏅240 g sviesto, minkšto
🏅~350 g miltų
🏅1 a.š. kepimo miltelių
🏅žiupsnelio druskos
🏅30 g kakavos
🏅100 ml pieno
Sviestą paliekam kamb.temperatūroje geriausia iš vakaro.
Visų pirma gerai išsukam sviestą su cukrumi. Tada po vieną vis maišant įmušame kiaušinius.
Atskirai sumaišom sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, druską. Juos supilam į sviesto masę ir labai gerai išmaišom.
Atidedam pusę tešlos, į ją suberiam kakavą ir supilam pieną, vėlgi gerai išmaišom.
Pasiruošiam tuščiaviduriu dugnu kepimo formą (man patogiausia
silikoninė, nereikia niekuo tepti, nebent minimaliai sviestu), į ją
krečiam pusę kakavinės tešlos, pusę baltos, likusią pusę kakavinės ir
likusią baltos - išlyginam paviršių ir šakute "pavairuojam" giliau, kad
spalvos kiek susimaišytų.
Šaunam į iki 180 C įkaitintą orkaitę apie 50 min.
Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: ~50 min.
Idėja iš čia
![]() | |||
Kepti ir virti varškėčiai be kiaušinių |
Ketvirtadienio vakarienei pas mus įprastai būna kažkoks varškės patiekalas, vienas dažniausių - žinoma, varškėčiai. Bet šį kartą - be kiaušinių tešloje (p.s. tada ir vaikai gali drąsiai maišyti tešlą ir ragauti :). O taip, pasirodo varškėčių tešlai visai nebūtini kiaušiniai! Tikrai puiki žinia tiems, kurių organizmas netoleruoja kiaušinių - tiek virtus, tiek keptus varškėčius galima taip pat puikiai pagaminti ir be kiaušinių, nenaudojant jokių kitų pakaitalų.
Nenaudojam kiaušinių, dėl to ir miltų tešlai reikės dar mažiau - tiek virtiems, tiek keptiems varškėčiams. Tik svarbu žinoti: paruoštus pusgaminius kepimui reikia gerai apvolioti miltuose, kad suteiktume jiems tvirtumo. O virtų varškėčių, šiukštu, nepervirkime, nes tada iškils pavojus, kad šie iširs. Pakilus jiems virš vandens užteks vienos minutės ir traukim kiaurasamčiu lauk :).
Ir nepamirškim, kad svarbiausias kriterijus skaniems varškėčiams - šviežia varškė, labiausiai tinka 9 proc riebumo.
![]() |
Kepti varškėčiai be kiaušinių |
![]() |
Virti varškėčiai be kiaušinių |
Kaip išsikepti skanių varškėčių? Naudokit šviežią varškę ir kepkit juos orkaitėje :). Skanaus!
Beje, jei neturite ar nenorite kepti orkaitėje, receptas įprastas ir kepimui keptuvėje.
~3 porcijoms reikės:
• 400 g varškės
• 4 v.š. miltų arba manų
• 1 kiaušinio
• 1-2 v.š. cukraus
• žiupsnelio druskos
• miltų apvoliojimui
GAMINAM: Į pertrintą varškę sudedam miltus/manus, kiaušinį, cukrų,
druską ir išminkom tešlą. Formuojam 10-12 mm storio apvalios formos
varškėčius, apvoliojame miltuose ir kepame iki 220 C įkaitintoje
orkaitėje 15-20 min.
Tiekiame su saldžiu grietinės padažus ar uogomis.
Kepimo temperatūra: 220 C.
Kepimo laikas: 15-20 min.
Iš pradžių naują receptą norėjau išbandyti naudodama identiškus
produktus kaip recepto originale. Kai ką turėjau namie, kai ką pirkau
specialiai, nes, pavyzdžiui, salierų mūsų šaldytuve beveik niekada
nebūna, nelabai jų ir mėgstam. Bet paragavus šias salotas supratau, kad
nebereikia nieko nei pridėti, atimti taip pat. Na, toks harmoningas
skonis. Kiekių tikrai nesvėriau, dėjau maždaug visko po lygiai - manau,
čia jau skonio reikalas, paragavus suprasti, ar kažkokį skonį norėtųsi jausti labiau. Tad labai siūlau išbandyti!
---
Salotoms reikės:
🥬 ~250 g makaronų, virtų
🥬 3 virtų kiaušinių
🥬 2-3 saujų žalių žirnelių
🥬 tuno skardinės
🥬 pusę raud. svogūno
🥬 2-3 saliero kotelių
🥬 majonezo (galima keisti jogurtu/grietine - kaip įpratę), garstyčių, prieskonių, česnako skiltelių
Išverdam makaronus, nupilam šaltu vandeniu ir atidedam nuvarvėti. Iš
tuno skardinės nupilam vandenį ir su šakute jį išskaidom. Padažui majonezą
išmaišom su trintu česnaku, garstyčiomis, kitais mėgstamais
prieskoniais.
Į dubenį dedam susmulkintus kiaušinius, svogūną, žirnelius, tuną, supjaustytą salierą, užpilam padažu ir viską išmaišom.
Skanaujam!
Kai vaikams norisi ne tik skanaus maisto, bet ir linksmo :).
Reikės (gaunasi ~20-24 vnt):
Kiaušinius išsukam su cukrumi, supilam išlydytą sviestą ir pieną.
Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir gerai įmaišom į tešlą (tešla
gaunasi gana tiršta).
Atidedam gerus 3 v.š. tešlos į kitą dubenėlį, suberiam (dar geriau išsijoti) kakavą ir išmaišom.
Orkaitę įkaitinam iki 180 C.
Į spec. formeles ant letenėlių ir/ar ausyčių mažu šaukšteliu įkrečiam
šlakelį rudos tešlos. Po to į visas formeles sukrečiam ir baltą tešlą,
lengvai paskirstom per visą formelę (jei dedam džemo arba rududu, tada
dedam pusę tešlos, tada priedą ir tuomet likusia tešla "užklojam"
meškutį).
Šaunam kepti ~30 min.
Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 30 min.
Šaltinis: https://www.youtube.com/watch?v=_6cBYtyYjQs&feature=youtu.be
Skanaus!
Cukinijų ir pomidorų derliui vakarienę paįvairins pyragas su cukinijomis, visai panašus į picą, tik dar sotesnis :). Beje, recepto originale naudojami ir baklažanai, ši daržovė pas mus namuose būna rečiau, tad ir šįkart jos nenaudojau. Jei norėsite naudoti, neabejoju, kad ji labai čia tiktų, tuomet baklažaną reiktų paruošti taip: juos supjaustyti riekelėmis, pabarstyti druska ir palikti pastovėti 10 min; tada nuplauti, nusausinti, sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pašlakstyti aliejumi ir 200 C orkaitėje kepti 10 min.
Reikės:
(tešlai)
♢ 300 g varškės
♢ 100 g grietinės
♢ 2 kiaušinių
♢ žiupsnelio druskos
♢ 1 a.š. cukraus
♢ ~300 g miltų
♢ 1/2 a.š. kepimo miltelių
(įdarui)
♢ 300 g sūrio (čederio ar kitokio)
♢ 3-4 pomidorų
♢ 1-2 cukinijų
♢ 2 česnako skiltelių
♢ 1 a.š. cukraus
♢ druskos, pipirų
♢ kumino
Cukinijas supjaustykite plonomis riekelėmis. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, perliekite šaltu, nulupkite odeles, ir susmulkinkite elektriniu trintuvu. Į pomidorus sudėkite trintus česnakus, įberkite cukraus, druskos, pipirų, kumino. Darkart ištrinkite.
Tešlai varškę ištrinkite su kiaušiniais, grietine, cukrumi ir druska. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir išminkykite tešlą. Ją rankomis įklokite į kepimo popieriumi padengtą skardą. Ant viršaus berkite pusę tarkuoto sūrio, sudėkite cukinijų riekeles. Ant viršaus plonu sluoksniu paskirstykite pomidorų masę ir suberkite likusį sūrį.
Kepkite 180 C įkaitintoje orkaitėje ~40 min. Iškepusį pyragą galima papuošti krapų ar kalendrų šakelėmis.
Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 40 min.
Skanaus!
Šaltinis: Rugpjūčio patiekalai. Moters savaitgalio virtuvė. 2014.
![]() |
Šokoladinis pyragas su karameliniu varškės kremu |
![]() |
Šokoladinis pyragas su karameliniu varškės kremu |
![]() |
Šokoladinis pyragas su karameliniu varškės kremu |
![]() |
Sausainiai "Skarelės" su obuolių įdaru |
![]() |
Sausainiai "Skarelės" su obuolių įdaru |
![]() |
Mieliniai pyragėliai su raugintais kopūstais |
![]() |
Mielinis pyragas su obuoliais |
![]() |
Mielinis pyragas su obuoliais |
![]() |
Plėšomos bandelės |
![]() |
Plėšomos bandelės |
![]() |
Brizoliai |
![]() |
Gaminam brizolius |
![]() |
Brizoliai |
![]() |
Vienos stiklinės sluoksniuotas obuolių pyragas |
![]() |
Vienos stiklinės sluoksniuotas obuolių pyragas |
![]() |
Vienos stiklinės sluoksniuotas obuolių pyragas |