2018 m. liepos 16 d., pirmadienis

Maltos mėsos apkepas tortilijose

Maltos mėsos apkepas tortilijose
Tortilijos gali puikiai paįvairinti maltos mėsos patiekalus, o pasinaudoję šiuo receptu, skanausite sočiu ir greitai pagaminamu mėsos apkepu, net neabejoju, kad receptą išsisaugosite :). Tai iš tiesų yra vienas geriausių atradimų mano virtuvėje šiais metais. Siūlau būtinai išbandyti, nes tai - sotu, greita ir skanu!

Gaminame maltos mėsos apkepą tortilijose
Reikės (4-5 sočiom porcijom):
4-5 tortilijų (puikiai tinka pilno grūdo)
600-700 g maltos mėsos
druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių mėsai
200-250 g grietinės
3-4 raugintų (ar marinuotų) agurkų (galima keisti pakepintais grybais)
150 g ferm. sūrio

Įkaitinam orkaitę iki 180 C. Kepimo formą ištepame riebalais.

Į maltą mėsą įberiam druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių, išmaišom.
Išdėliojam tortilijas ir visas jas aptepam malta mėsa (galima vieno krašto, kuriuo baigsime vynioti, netepti, taip bus lengviau susukti), o ant viršaus ištepam sluoksniu grietinės.
Burokine tarka sutarkuojam agurkus ir juos išdėliojam vienoje tortilijos pusėje (nuo kurios pradėsime sukti). Tada visas tortilijas susukame į ritinį ir sudedame vieną šalia kitos į kepimo formą. Dar kartą visų jų paviršių ištepame grietine, ant viršaus pabarstome tarkuotu sūriu. Uždengiame folija (kad sūris nesudegtų).
Šauname į orkaitę maždaug 25 min (likus 5 minutėms kepame nuėmus foliją).

Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: 20 min (su folija) + 5 min (be folijos)

Maltos mėsos apkepas tortilijose

Pasiruošiam šalia mėgstamų salotų ir skanaujame!

P.s. originaliame recepte maltą mėsą susuka ne į tortilijas, bet į pakeptą kiaušinį (1 blynas: 1 kiaušinis+šaukštas pieno ir žiupsnelis druskos; kepam per visą keptuvę iš abiejų pusių). Tokie blynai gaunasi daug plonesni, tad ir maltos mėsos reikia ištepti gerokai mažiau, todėl gaunasi daugiau "suktukų". Pabandykit ir tokį variantą :)


                                                       SKANIŲ KASDIENIŲ PATIEKALŲ!



Idėja iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...