Maltos mėsos apkepas tortilijose |
Gaminame maltos mėsos apkepą tortilijose |
4-5 tortilijų (puikiai tinka pilno grūdo)
600-700 g maltos mėsos
druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių mėsai
200-250 g grietinės
3-4 raugintų (ar marinuotų) agurkų (galima keisti pakepintais grybais)
150 g ferm. sūrio
Įkaitinam orkaitę iki 180 C. Kepimo formą ištepame riebalais.
Į maltą mėsą įberiam druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių, išmaišom.
Išdėliojam tortilijas ir visas jas aptepam malta mėsa (galima vieno krašto, kuriuo baigsime vynioti, netepti, taip bus lengviau susukti), o ant viršaus ištepam sluoksniu grietinės.
Burokine tarka sutarkuojam agurkus ir juos išdėliojam vienoje tortilijos pusėje (nuo kurios pradėsime sukti). Tada visas tortilijas susukame į ritinį ir sudedame vieną šalia kitos į kepimo formą. Dar kartą visų jų paviršių ištepame grietine, ant viršaus pabarstome tarkuotu sūriu. Uždengiame folija (kad sūris nesudegtų).
Šauname į orkaitę maždaug 25 min (likus 5 minutėms kepame nuėmus foliją).
Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: 20 min (su folija) + 5 min (be folijos)
Maltos mėsos apkepas tortilijose |
Pasiruošiam šalia mėgstamų salotų ir skanaujame!
P.s. originaliame recepte maltą mėsą susuka ne į tortilijas, bet į pakeptą kiaušinį (1 blynas: 1 kiaušinis+šaukštas pieno ir žiupsnelis druskos; kepam per visą keptuvę iš abiejų pusių). Tokie blynai gaunasi daug plonesni, tad ir maltos mėsos reikia ištepti gerokai mažiau, todėl gaunasi daugiau "suktukų". Pabandykit ir tokį variantą :)
SKANIŲ KASDIENIŲ PATIEKALŲ!
Idėja iš čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą