2018 m. liepos 19 d., ketvirtadienis

Burokėlių lapų sriuba

Burokėlių lapų sriuba
Kol burokėliai vidurvasary dar semiasi sau žemiškos energijos ir auga, stiprėja, pasinaudokime visa saulės, gamtos energija, sukaupta burokėlių lapuose :). Labai skani sriuba, kuri nenusibosta, nes paprastai gaminama tik sezono metu - būtinai išbandykit! Sakyčiau, turbūt kažkuo panaši į rūgštynių sriubą. Verdam viską taip, kad niekas nepervirtų ir liktų kuo daugiau vitaminų. 
Beje, nieko čia naujo neišgalvota šiame recepte, turbūt pastebėjote, kad turbūt daugiau nei pusė visų sriubų receptų pagrindą sudaro svogūnas, česnakas, morkos ir neretai bulvės. Viską pasiruošiame standartiškai ir pridedame vieną esminį ingredientą, šiuo atveju - burokėlių lapus. Niam! :)

Ruošiam burokėlių lapus

Reikės: 
🥣¬1 l sultinio
🥣1 svogūno
🥣1-2 česnako
🥣3-4 bulvių
🥣1-2 morkų
🥣ryšulėlio burokėlių lapų su kotais (nepagailėkit) - panaudosim ir kotus, ir lapus

🥣grietinės (patiekimui)
---

Imam puodą ir keptuvę.

Pirmiausia puode užviriname sultinį (jei tokio neturim, galim virti ir vandenyje, tik verdant sriubą tuomet įdedam lauro lapų, pipirų grūdelių, ką paprastai darom, kai verdam sultinį, kad šis įgautų skonį). Užvirus sultiniui į jį sudedam kubeliais pjaustytas bulves. Ir kol šios apvirs, einam apkept daržovių :).
Kepam sriubai daržoves

Įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus sudedame smulkiai supjaustytą svogūną - pakepiname kelias minutes, o kai šis pasidaro daugiau mažiau skaidrus, sudedam ir smulkintą česnaką, šį pakepinam iki minutės, ilgiau nereikia. Tuomet sudedam burokine tarka sutarkuotą morką ir pakepinam apie 5 minutes.

Imamės burokėlių lapus - nupjaunam kotelius ir šiuos gana smulkiai supjaustome. Morkoms kiek apkepus sudedam ir kotelius, viską dar pakepiname apie 5 minutes (maždaug tuomet jau turėtų būti apvirusios bulvės).
Burokėlių lapus smulkiai supjaustome arba suplėšome. Sumetame į sriubos puodą ir paverdame viską 4-5 min. Išjungiame ugnį ir, jei yra laiko, paliekame kiek pastovėti - skonis bus tik geresnis.


Tiekiame su šaukšteliu grietinės.


Burokėlių lapų sriuba

SKANIŲ, VITAMININGŲ IR ĮDOMIŲ SRIUBŲ! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...