Žuvies ir bulvių kotletai |
Reikės (¬4 porcijoms):
250 g žuvies (lydekos, menkės, lašišos)
¬250 g bulvių, virtų
1 kiaušinio
svogūnų laiškų
druskos, pipirų, žuvies prieskonių
Žuvies ir bulvių kotletai |
Padažui: grietinės, druskos, trintos česnako skiltelės, krapų
Visų pirma išverdame bulves. Dar šiltas bulves sutrinam grūstuve ar sumalam. Paliekam kiek pravėsti.
Žuvį peiliu sukapojame smulkiais gabaliukais. Įmaišom į bulves, beriam druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių, gerai išmaišom. Sudedam ir smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus. Tuomet įmušam kiaušinį ir masę išmaišom. Galiausiai įdedam miltų, masę išminkome ir formuojame kotletukus (jei reikia, vandeniu padrėkinam rankas). Gražiai apkepiname riebalais įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.
Prie tokių kotletukų labai tinka padažas iš aukščiau paminėtų ingredientų. Viską sumaišom ir tiekiam prie kotletų.
Garnyrui tinka ryžiai ar, pvz., miežinių kruopų košė (išbandėm - tikrai tiko :).
Žuvies ir bulvių kotletai |
SKANIOS ŽUVIES DIENOS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą