2018 m. liepos 3 d., antradienis

Žuvies ir bulvių kotletai

Žuvies ir bulvių kotletai
Pas mus virtuvėje, iš tiesų, retai kada kvepia tikra žuvimi, bet žinome, kad žuvies vartoti reikia, todėl stengiuosi ją namiškiams patiekti taip, kad tikrai visi valgytų (nė vienas nėra didelis mėgėjas). Šis patiekalas - vienas iš tokių, kurių nereikėjo įkalginėti valgyti, o ir prašymų pakartoti neretai išgirstu :).

Reikės (¬4 porcijoms):
250 g žuvies (lydekos, menkės, lašišos)
¬250 g bulvių, virtų
1 kiaušinio
svogūnų laiškų
druskos, pipirų, žuvies prieskonių
Žuvies ir bulvių kotletai
2-3 v.š. speltos (tinka ir įprasti) miltų

Padažui: grietinės, druskos, trintos česnako skiltelės, krapų

Visų pirma išverdame bulves. Dar šiltas bulves sutrinam grūstuve ar sumalam. Paliekam kiek pravėsti.
Žuvį peiliu sukapojame smulkiais gabaliukais. Įmaišom į bulves, beriam druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių, gerai išmaišom. Sudedam ir smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus. Tuomet įmušam kiaušinį ir masę išmaišom. Galiausiai įdedam miltų, masę išminkome ir formuojame kotletukus (jei reikia, vandeniu padrėkinam rankas). Gražiai apkepiname riebalais įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.

Prie tokių kotletukų labai tinka padažas iš aukščiau paminėtų ingredientų. Viską sumaišom ir tiekiam prie kotletų.

Garnyrui tinka ryžiai ar, pvz.,  miežinių kruopų košė (išbandėm - tikrai tiko :).

Žuvies ir bulvių kotletai

SKANIOS ŽUVIES DIENOS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...