2018 m. birželio 29 d., penktadienis

Cukinijų apkepas su vištiena

Cukinijų apkepas su vištiena
Cukinija ir vištiena tikrai puikus derinys, labai patiko ir toks apkepėlės gaminimo būdas: trumpam užmarinuojam vištieną ir galiausiai sumaišom su dideliu kiekiu cukinijos ir kitais ingredientais. Patiks net tiems, kuriems cukinija yra keista daržovė :)

Cukinijų apkepas su vištiena
Reikės:
600-700 g cukinijos (2-3 nedidelės cukinijos), tarkuotos
~300 g vištienos krūtinėlės, pjaustytos gabaliukais
druskos, pipirų
1 a.š. garstyčių
1-2 česnako skiltelių
1 svogūno
3 v.š. grietinės
1 kiaušinio
100 g ferm. sūrio

Visų pirma sutarkuojam cukiniją burokine tarka (jei cukinija nebe šviežia arba didelė, prieš tai ją nulupam), užbarstom žiupsnį druskos ir atidedam 10-15 min.

Tuo metu pasiruošiam vištienos krūtinėlę: ją supjaustom nedideliais daugmaž vienodais gabaliukais, sudedam į dubenį (didesnį, nes į jį vėliau sudėsim visus likusius ingredientus), užbarstom žiupsnelį druskos, pipirų, dedam garstyčių ir grietinės, įtarkuojam česnako. Gerai išmaišom. Atidedam.

Gerai įkaitiname keptuvę, pilame šlakelį aliejaus ir sudedam smulkiai pjaustytą svogūną, apkepinam 3-4 min.
Burokine tarka sutarkuojam fermentinį sūrį.
Nuo cukinijos gerai nugrežiam susikaupusį vandenį.

Dabar belieka viską sumaišyti: į vištieną dar įmušam kiaušinį, išmaišom, sudedam fermentinį sūrį, cukinją ir labai gerai viską išmaišom. Masę sudedam į aliejumi išteptą kepimo formą, išlyginam paviršių ir šaunam į orkaitę, įkaitintą iki 200 C, kepam 40-45 min.

Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: 40-45 min.

Cukinijų apkepas su vištiena

SKANAUS!



Idėja iš čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...