Cukinijų apkepas su vištiena |
Cukinijų apkepas su vištiena |
600-700 g cukinijos (2-3 nedidelės cukinijos), tarkuotos
~300 g vištienos krūtinėlės, pjaustytos gabaliukais
druskos, pipirų
1 a.š. garstyčių
1-2 česnako skiltelių
1 svogūno
3 v.š. grietinės
1 kiaušinio
100 g ferm. sūrio
Visų pirma sutarkuojam cukiniją burokine tarka (jei cukinija nebe šviežia arba didelė, prieš tai ją nulupam), užbarstom žiupsnį druskos ir atidedam 10-15 min.
Tuo metu pasiruošiam vištienos krūtinėlę: ją supjaustom nedideliais daugmaž vienodais gabaliukais, sudedam į dubenį (didesnį, nes į jį vėliau sudėsim visus likusius ingredientus), užbarstom žiupsnelį druskos, pipirų, dedam garstyčių ir grietinės, įtarkuojam česnako. Gerai išmaišom. Atidedam.
Gerai įkaitiname keptuvę, pilame šlakelį aliejaus ir sudedam smulkiai pjaustytą svogūną, apkepinam 3-4 min.
Burokine tarka sutarkuojam fermentinį sūrį.
Nuo cukinijos gerai nugrežiam susikaupusį vandenį.
Dabar belieka viską sumaišyti: į vištieną dar įmušam kiaušinį, išmaišom, sudedam fermentinį sūrį, cukinją ir labai gerai viską išmaišom. Masę sudedam į aliejumi išteptą kepimo formą, išlyginam paviršių ir šaunam į orkaitę, įkaitintą iki 200 C, kepam 40-45 min.
Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: 40-45 min.
Cukinijų apkepas su vištiena |
SKANAUS!
Idėja iš čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą