Avižinių dribsnių pyragas su džiovintais vaisiais |
Be cukraus.
Reikės:
❅ 200 g avižinių dribsnių
❅ 250 ml kefyro
❅ 200 g varškės
❅ 1 kiaušinio
❅ 0,5 a.š. kepimo sodos ir 1 v.š.acto
(arba tiesiog 1 a.š.kep.miltelių)
❅ 150 g džiov.vaisių (galima 50 g razinų, 50 g džiov.slyvų, 50 g džiov.abrikosų)
Gaminam labai paprastai ir greitai:
Į dubenį supilam dribsnius, pilam kefyrą, dedam varškę, įmušam kiaušinį ir gerai išmaišom. Atskirai acte ištirpdom sodą, supilam į tešlą ir viską vėl gerai išmaišom. Paliekam apie 15 min pastovėti.
Tuo metu smulkiais gabaliukais supjaustom džiovintus vaisius (išskyrus razinas) ir kartu su razinom įmaišom į tešlą.
Į paruoštą kepimo formą (pailgą ar apvalią) sukrečiam tešlą ir išlyginam paviršių. Kepam iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Ištraukiam ir leidžiam atvėsti.
Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: ¬40 min
Avižinių dribsnių pyragas su džiovintais vaisiais |
Skanaujam! :)
Idėja iš čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą