2018 m. birželio 19 d., antradienis

Avižinių dribsnių pyragas su džiovintais vaisiais

Avižinių dribsnių pyragas su džiovintais vaisiais
Labai gera sudėtis, nulis cukraus, kurio net netrūksta, ir pyragas gaunasi labai minkštas. Sakoma, skaniau valgomas šaltas, bet labai pavojinga jo kone pusė suvalgyti dar šiltam esant :).

Be cukraus.

Reikės:
❅ 200 g avižinių dribsnių
❅ 250 ml kefyro
❅ 200 g varškės
❅ 1 kiaušinio
❅ 0,5 a.š. kepimo sodos ir 1 v.š.acto
(arba tiesiog 1 a.š.kep.miltelių)
❅ 150 g džiov.vaisių (galima 50 g razinų, 50 g džiov.slyvų, 50 g džiov.abrikosų)

Gaminam labai paprastai ir greitai:

Į dubenį supilam dribsnius, pilam kefyrą, dedam varškę, įmušam kiaušinį ir gerai išmaišom. Atskirai acte ištirpdom sodą, supilam į tešlą ir viską vėl gerai išmaišom. Paliekam apie 15 min pastovėti. 

Tuo metu smulkiais gabaliukais supjaustom džiovintus vaisius (išskyrus razinas) ir kartu su razinom įmaišom į tešlą. 
Į paruoštą kepimo formą (pailgą ar apvalią) sukrečiam tešlą ir išlyginam paviršių. Kepam iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Ištraukiam ir leidžiam atvėsti. 

Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: ¬40 min

Avižinių dribsnių pyragas su džiovintais vaisiais


Skanaujam! :)




Idėja iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...