Morkų čirviniai blynai |
Dar vienas puikus būdas, kaip eilinį miltinį patiekalą paversti ne tik skanesniu, bet ir maistingesniu :).
Reikės (2-3 porcijoms):
¤ 2 didelių morkų
¤ 2 kiaušinių
¤ 1 puodelio jogurto ar kefyro
¤ 3-4 v.š. kokosų pieno ar drožlių
¤ 2 v.š. cukraus
¤ žiupsnelio druskos
¤ 1-1.5 puodelio miltų
¤ 1 a.š. kepimo miltelių
¤ 0.5 a.š. sodos
¤ 2 didelių morkų
¤ 2 kiaušinių
¤ 1 puodelio jogurto ar kefyro
¤ 3-4 v.š. kokosų pieno ar drožlių
¤ 2 v.š. cukraus
¤ žiupsnelio druskos
¤ 1-1.5 puodelio miltų
¤ 1 a.š. kepimo miltelių
¤ 0.5 a.š. sodos
Susitarkuojam morkas, bulvine tarka arba elektrine pjaustykle. Dubenyje išplakam kiaušinius, pilam jogurto/kefyro, kokosų pieną ar drožles, beriam cukraus, druskos, išplakam. Įmaišom ir morkas. Atskirai miltus sumaišom su kepimo milteliais ir soda, ir supilam į tešlą, išmaišom viską. Tešla turi gautis pakankamai tiršta, "drimbanti", jei skystoka - įberiam dar miltų.
Kepam gerai įkaitintoje keptuvėje arba čirvinių blynų keptuvėje.
Kepam gerai įkaitintoje keptuvėje arba čirvinių blynų keptuvėje.
Morkų blynai |
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą