2018 m. gegužės 26 d., šeštadienis

Spageti su vištiena

Spageti su vištiena
Šiam receptui puikiai tinka pasakymas - paprastume genialumas. Skonis pasakiškas, gaminimo eiga visiškai paprasta, pagaminamas jis taip pat labai greitai ir pavalgius - apsčiai sotu! Labai mėgstu šį patiekalą, kai norisi kažko skaniai ir greitai, bet tuo pačiu ir sveikai, ir - kad tikrai valgytų vaikai :).

Reikės (4 porcijoms):
300-400 g spageti makaronų
rupios druskos
~300 g vištienos krūtinėlės
30-40 g sviesto
fermentinio sūrio, smulkiau tarkuoto
1-2 v.š. makaronų vandens
maltų pipirų (nebūtina)

Vištieną nuplaunam, nusausinam ir be jokių marinavimų supjaustom išilgai pailgais plonesniais gabaliukais (formą derinam prie spageti). Įkaitinam keptuvę, dedam šaukštą sviesto, šlakelį aliejaus ir įberiam saujelę rupios druskos, ji greit išsilydys, bet bus daug skaniau nei su paprasta druska.
Riebalams gerai įkaitus sudedam į keptuvę vištieną (geriau, kad gabaliukai nesiglaustų - geriau apkeps), ugnis turėtų būti vidutinė ar kiek aukštesnė. Apkepam, kol vištiena gražiai parusvės.

Puode užkaičiam vandenį, jam užvirus beriam saują druskos (~10 g druskos 1 litrui vandens) ir sudedam makaronus. Verdam, kiek nurodyta ant pakuotės (tik neperverdam!).

Į didelį dubenį dedam gabalą sviesto (dubuo neturėtų būti šaltas, galima jį padėti virš garų, kad sušiltų). Į jį sudedam išvirusius makaronus (nenupilkim viso vandens nuo makaronų - gali dar prireikti!), ant viršaus negailėdami užtarkuojam sūrio ir makaronus labai gerai išmaišom, kad viskas tolygiai pasidengtų. Kad sūris lengviau pasilydytų, galima įpilti vieną ar du šaukštus makaronų skysčio. Taip pat galima užbarstyti maltų pipirų, jei nevalgys vaikai.





Spageti su vištiena

P.s. pasak virtuvės šefo, čia labai tinka Pecorino sūris, gal verta pabandyti :).


Skanaus!


Receptas iš laidos "Laba diena, Lietuva" (2017-10-27), virtuvės šefo Mariaus Šulco

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...