2018 m. gegužės 18 d., penktadienis

Grikių miltų čirviniai blynai

Grikių miltų blynai
Jeigu norisi, kad blynai būtų ne tik kaip desertinis, bet ir maistingas patiekalas, pasigaminkim juos iš sveikų miltų. Su grikių miltais blynai bus tikrai turtingesnio skonio, o iškepti čirvinių blynų keptuvėje širdelės formos blynai lengvai suvilios ir vaikus. Beje, jei yra galimybė, gaminkite blynų tešlą maišydami su paprastais miltais, nes vien iš grikių miltų blynai, deja, nebus tokie skanūs.

Reikės (2-3 porcijoms):
2 kiaušinių
1 v.š. cukraus ar sirupo
žiupsnelio druskos
50 g sviesto arba aliejaus
~2 stiklinės pieno 
1 stiklinės grikių miltų
1/2 stiklinės speltos arba baltų kvietinių miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono

Dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Sudedame sviestą/aliejų, pilame pieną, išmaišom. Atskirai sumaišom grikių miltus su spelta miltaiskepimo milteliais ir cinamonu, suberiam į skystąją dalį. Išmaišom. Tešla turėtų gautis pakankamai tiršta, bet dar drimbanti (grikių miltai gana gerai sugeria skystį, todėl gali prireikti daugiau nei stiklinės pieno). Jei yra laiko, bent 10 minučių leidžiam tešlai pastovėti.
Įkaitinam čirvinių blynų keptuvę ir kepame, dedami maždaug po samtį tešlos. Galima kepti ir paprastus blynus keptuvėje.

Skanaus!


Šaltinis: https://modernwifestyle.com/buckwheat-waffles-recipe/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...