Grikių miltų blynai |
Reikės (2-3 porcijoms):
2 kiaušinių
1 v.š. cukraus ar sirupo
žiupsnelio druskos
50 g sviesto arba aliejaus
~2 stiklinės pieno
1 stiklinės grikių miltų
1/2 stiklinės speltos arba baltų kvietinių miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
Dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Sudedame sviestą/aliejų, pilame pieną, išmaišom. Atskirai sumaišom grikių miltus su spelta miltais, kepimo milteliais ir cinamonu, suberiam į skystąją dalį. Išmaišom. Tešla turėtų gautis pakankamai tiršta, bet dar drimbanti (grikių miltai gana gerai sugeria skystį, todėl gali prireikti daugiau nei stiklinės pieno). Jei yra laiko, bent 10 minučių leidžiam tešlai pastovėti.
Įkaitinam čirvinių blynų keptuvę ir kepame, dedami maždaug po samtį tešlos. Galima kepti ir paprastus blynus keptuvėje.
Skanaus!
Šaltinis: https://modernwifestyle.com/buckwheat-waffles-recipe/
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą