2018 m. gegužės 6 d., sekmadienis

Sviestiniai avižinių miltų sausainiai

Sviestiniai avižinių miltų sausainiai
Ką jau ką, bet kitaip nei pyragams, sausainiams tikrai nėra būtini balti miltai. Nuo kitokių miltų jų skonis pasidaro tik dar įdomesnis ir turtingesnis. Vieni iš tokio skonio sausainių - speltos miltų avižiniai tešlainiai arba tiesiog sviestinių sausainių kita versija. Ne per saldūs, o lengvas sūrumas šiems sasainiams labai tinka.

Reikės (20-30 vnt.):
250 g sviesto, minkšto
250 g speltos miltų
250 g avižinių miltų
125 g rudojo cukraus (100 g nesaldiems tešlainiams)
~5 g druskos
1-2 a.š. kepimo miltelių
šlakelio pieno

Į dubenį sudedam sviestą, speltos miltus ir viską rankomis triname, kol bus panašu į trupinius, po truputį sudedam ir avižinius miltus, galiausiai sudedam cukrų, druską ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišom. Įpilam šiek tiek pieno, kad tešla gautųsi lipnoka ir būtų nesunku iš jos suformuoti kamuolį. Jį apvyniojam maistine plėvele ir dedam į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui. Ilgiau nereiktų, nes tešla pasidarys labai kieta ir reikės laukti bent valandą, kol ši pakankami suminkštės, kad būtų galima su ja dirbti.

Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Ištraukiam tešlą, apibarstom miltais ir iš abiejų pusių padedam maistinės plėvelės arba kepimo popieriaus lakštus - taip bus lengviau kočioti. Iškočiokime maždaug 3-4 mm storio tešlos lakštą. Maždaug 7 cm skersmens stikline išspaudžiame sausainių formas ir sudedame juos ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kepam sausainius 15-20 min arba kol šie lengvai paruduos.
Ištraukus iš orkaitės kelias minutes pravėsinam ir paliekam galutinai atvėsti ant grotelių.

Kepimo temperatūra: 180-190 C
Kepimo laikas: 15-20 min

Skanaujam su kava, arbata, pienu, kefyru....

Sviestiniai avižinių miltų sausainiai



Receptas iš knygos "Naminė duona"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...