2018 m. gegužės 1 d., antradienis

Becukriai avinžirnių keksiukai (iš 5 ingredientų)

Becukriai avinžirnių keksiukai (iš 5 ingredientų)
Keksiukai, kuriuos pamėgs visi, kurie laikosi dietos, kurie nevartoja dirbtinio cukraus ir glitimo turinčių produktų arba tiesiog baltų miltų. Jie yra tikrai nuostabūs, atsižvelgiant į tai, kiek nedaug sudėtinių dalių tereikia ir kokios jos yra natūralios! Saldumo čia suteiks natūraliai saldžios datulės, todėl jų nepagailėkim. Jei jų nelabai mėgstate, tiesiog trintuvu sutrinkite iki vientisos masės :). Patiks ir vaikams! ...kurie dar neišlepinti saldainiais ir kitais pramoniniais saldžiais gaminiais... :)

Reikės:
400 g avižirnių, virtų arba konservuotų
3-4 kiaušinių
4 v.š. aliejaus
~1 stiklinės datulių
1 v.š. aguonų (nebūtina)
1 a.š. kepimo miltelių

Jeigu naudosime paprastus avinžirnius, tai pirmiausia pasiruošiame juos: užmerkiame ~8 val, o po to pilnai išverdame (~40 min). Jei naudosime konservuotus - juos perplauname ir paliekame nuvarvėti.
Avinžirnius sutriname trintuvu iki miltų.

Dubenyje įmušame kiaušinius ir labai gerai išplakame, kas pasidarytų purį masė. Įmaišome aliejų. Sumetame razinas, o jei naudojame datules - jas trintuvu pasmulkiname šiek tiek (galima ir pilnai sutrinti) arba tiesiog supjaustome smulkiais gabaliukais. Sudedame ir aguonas. Galiausiai suberiame sutrintus avinžirnius kartu su kepimo milteliais. Gerai išmaišom. Tešlą paskirstome į keksiukų formeles (man patogiausia silikoninės formelės).
Kepame 200 C įkaitintoje orkaitėje 15-18 min (pabaigoje stebėkit, kad nespėtų per daug paruduoti).

Kepimo temperatūra: 200 C
Kepimo laikas: 15-18 min

Becukriai avinžirnių keksiukai (iš 5 ingredientų)

Becukriai avinžirnių keksiukai (iš 5 ingredientų)

Skanių ir sveikų desertų!



Recepto idėja iš čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...