Becukriai avinžirnių keksiukai (iš 5 ingredientų) |
Reikės:
400 g avižirnių, virtų arba konservuotų
3-4 kiaušinių
4 v.š. aliejaus
~1 stiklinės datulių
1 v.š. aguonų (nebūtina)
1 a.š. kepimo miltelių
Jeigu naudosime paprastus avinžirnius, tai pirmiausia pasiruošiame juos: užmerkiame ~8 val, o po to pilnai išverdame (~40 min). Jei naudosime konservuotus - juos perplauname ir paliekame nuvarvėti.
Avinžirnius sutriname trintuvu iki miltų.
Dubenyje įmušame kiaušinius ir labai gerai išplakame, kas pasidarytų purį masė. Įmaišome aliejų. Sumetame razinas, o jei naudojame datules - jas trintuvu pasmulkiname šiek tiek (galima ir pilnai sutrinti) arba tiesiog supjaustome smulkiais gabaliukais. Sudedame ir aguonas. Galiausiai suberiame sutrintus avinžirnius kartu su kepimo milteliais. Gerai išmaišom. Tešlą paskirstome į keksiukų formeles (man patogiausia silikoninės formelės).
Kepame 200 C įkaitintoje orkaitėje 15-18 min (pabaigoje stebėkit, kad nespėtų per daug paruduoti).
Kepimo temperatūra: 200 C
Kepimo laikas: 15-18 min
Becukriai avinžirnių keksiukai (iš 5 ingredientų) |
Becukriai avinžirnių keksiukai (iš 5 ingredientų) |
Skanių ir sveikų desertų!
Recepto idėja iš čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą