2018 m. balandžio 24 d., antradienis

Vafliai su špinatais (arba čirviniai blynai)

Vafliai su špinatais
Dar vienas mano atradimas virtuvėje - nesaldūs vafliai. Kaip ir čirvinių blynų keptuvė gali "iškepti" įvairiausių pikantiškų blynų, taip ir vaflinė, pasirodo, sugeba būti universalesnė nei kepti tik standartinius saldžius kūginius vaflius :). 
Iš tos pačios tešlos puikiai tinka kepti tiek vaflinėje, tiek ir čirvinių blynų keptuvėje.

Reikės:
100-120 g sviesto, kamb. temperatūros
4 kiaušinių
400 ml pieno
~400 g miltų
~150 g špinatų
1 skiltelės česnako
Gaminam vaflių su špinatais tešlą
žiupsnelio druskos, pipirų

Sūrio padažui: sviesto, miltų, pieno ir ferm.sūrio.

Visų pirma išsukame sviestą iki kreminės masės. Tada įmušame po vieną kiaušinius, vis paplakdami. Supilame pieną ir beriame miltus - tešla turi gautis tiršta, elastinga, dar drimbanti nuo šaukšto (tad geriau nepadauginkit miltų, nebūtina visus 400 g sudėti). Tešlą atidedame pastovėti 30 min.

Tuomet pasiruošiame špinatus: juos, jei reikia, atšildome ir apkepiname aliejuje, kol susileidžia. Tada dedame į indą kartu su smulkintu česnaku, druska, pipirais ir sutriname smulkintuvu.
Špinatus sumaišome su tešla ir kepame plonus vaflius vaflinėje arba kepame čirvinius blynus atitinkamoje keptuvėje.

Šiems vafliams/blynams labai tinka sūrio padažas:
keptuvėje išlydome 1 v.š. sviesto, įmaišome 1 v.š. miltų (jei mėgstate, labai tiktų pakepinti ir skiltelę česnako), supilame 1 stiklinę pieno, jam sušilus pridedame ~100 g fermentinio sūrio.

Vafliai arba čirviniai blynai su špinatais

Skanių atradimų!


Receptas iš knygos "Gaminame su šeima"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...