Vafliai su špinatais |
Iš tos pačios tešlos puikiai tinka kepti tiek vaflinėje, tiek ir čirvinių blynų keptuvėje.
Reikės:
100-120 g sviesto, kamb. temperatūros
4 kiaušinių
400 ml pieno
~400 g miltų
~150 g špinatų
1 skiltelės česnako
Gaminam vaflių su špinatais tešlą |
Sūrio padažui: sviesto, miltų, pieno ir ferm.sūrio.
Visų pirma išsukame sviestą iki kreminės masės. Tada įmušame po vieną kiaušinius, vis paplakdami. Supilame pieną ir beriame miltus - tešla turi gautis tiršta, elastinga, dar drimbanti nuo šaukšto (tad geriau nepadauginkit miltų, nebūtina visus 400 g sudėti). Tešlą atidedame pastovėti 30 min.
Tuomet pasiruošiame špinatus: juos, jei reikia, atšildome ir apkepiname aliejuje, kol susileidžia. Tada dedame į indą kartu su smulkintu česnaku, druska, pipirais ir sutriname smulkintuvu.
Špinatus sumaišome su tešla ir kepame plonus vaflius vaflinėje arba kepame čirvinius blynus atitinkamoje keptuvėje.
Šiems vafliams/blynams labai tinka sūrio padažas:
keptuvėje išlydome 1 v.š. sviesto, įmaišome 1 v.š. miltų (jei mėgstate, labai tiktų pakepinti ir skiltelę česnako), supilame 1 stiklinę pieno, jam sušilus pridedame ~100 g fermentinio sūrio.
Vafliai arba čirviniai blynai su špinatais |
Skanių atradimų!
Receptas iš knygos "Gaminame su šeima"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą