Burokėlių salotos su sūriu |
Kalbant apie salotų receptūras, kartais labai sunku ir nesinori nurodyti konkrečių ingredientų kiekių, nes tam nėra didelės prasmės - geriausia, kai visko dedamės daugiau mažiau tiek, ką labiau mėgstam. Svarbiau yra įtraukti visus paminėtus ingredientus, nes vienas papildo kitą skoniu arba tekstūra.
Salotoms reikės (1-2 porcijoms):
1 burokėlio, kepto orkaitėje arba virto, atvėsusio
~50 g fetos arba ožkos sūrio (jei mėgstate, tinka ir pelėsinis)
saujos graikinių riešutų (arba kedrinių pinijų), kepintų
saujos gražgarsčių arba kitokių mėgstamų žalių lapų
1 v.š. balzaminio acto
1 v.š. alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
Visų pirma išsikepam burokėlį (vyniojam į foliją ir kepam 180 C ~60-80 min arba verdam 40-60 min, geriau neluptus ir nenupjautus, tik nuplautus). Leidžiam atvėsti (todėl geriausia burokėlį išsikepti dieną prieš).
Burokėlį nulupam, supjaustom plonais apskritais griežinėliais ir išdėliojam lėkštėje. Ant viršaus užbarstom trupinto sūrio.
Riešutus pasmulkinam ir kelias minutes pakepinam sausoje keptuvėje. Suberiam ant salotų, užmetam žalėsių, pašlakstom balzaminiu actu, aliejumi, druska, pipirais. Galima atskirai sumaišyti actą, aliejų ir druską ir pašlakstyti jų mišiniu. Jei norisi, galima pašlakstyti ir citrinos sultimis.
Burokėlių salotos su sūriu |
Skanaus sveiko maisto! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą