2018 m. balandžio 22 d., sekmadienis

Burokėlių salotos su sūriu arba Burokėlių karpačio

Burokėlių salotos su sūriu
Iš tiesų internete nemažai tokių (burokėlių karpačio) salotų receptų, ypač prie sveikos mitybos patiekalų. Bet pati tokių salotų anksčiau nebuvau gaminusi, labiausiai dėl to, kad atrodydavo, ką čia iš to burokėlio padarysi - tik burokėlių sriubą nebent, na, dar tradicinę raudoną mišrainę. Norėdama pamėgti ir atrasti šią daržovę iš naujo, išbandžiau ne vienas salotas su burokėliu ir ši daržovė mane maloniai nustebino. Jau nekalbant apie tai, kad iš kepto ar virto burokėlio gaunasi ir puikūs sveikuoliški keksiukai...
Kalbant apie salotų receptūras, kartais labai sunku ir nesinori nurodyti konkrečių ingredientų kiekių, nes tam nėra didelės prasmės - geriausia, kai visko dedamės daugiau mažiau tiek, ką labiau mėgstam. Svarbiau yra įtraukti visus paminėtus ingredientus, nes vienas papildo kitą skoniu arba tekstūra.

Salotoms reikės (1-2 porcijoms): 
1 burokėlio, kepto orkaitėje arba virto, atvėsusio
~50 g fetos arba ožkos sūrio (jei mėgstate, tinka ir pelėsinis)
saujos graikinių riešutų (arba kedrinių pinijų), kepintų
saujos gražgarsčių arba kitokių mėgstamų žalių lapų
1 v.š. balzaminio acto
1 v.š. alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų

Visų pirma išsikepam burokėlį (vyniojam į foliją ir kepam 180 C ~60-80 min arba verdam 40-60 min, geriau neluptus ir nenupjautus, tik nuplautus). Leidžiam atvėsti (todėl geriausia burokėlį išsikepti dieną prieš).

Burokėlį nulupam, supjaustom plonais apskritais griežinėliais ir išdėliojam lėkštėje. Ant viršaus užbarstom trupinto sūrio.
Riešutus pasmulkinam ir kelias minutes pakepinam sausoje keptuvėje. Suberiam ant salotų, užmetam žalėsių, pašlakstom balzaminiu actu, aliejumi, druska, pipirais. Galima atskirai sumaišyti actą, aliejų ir druską ir pašlakstyti jų mišiniu. Jei norisi, galima pašlakstyti ir citrinos sultimis.

Burokėlių salotos su sūriu

Skanaus sveiko maisto! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...