Vištienos krūtinėlės blynai |
Reikės:
250 g vištienos krūtinėlės
2 kiaušinių
100-125 ml (~1/2 stiklinės) kefyro, kamb.temperatūros
100 g miltų
1 a.š. kepimo sodos
druskos, pipirų
saujos petražolių
50-70 ml aliejaus
Gaminame vištienos krūtinėlės blynus |
Į dubenį įmušam kiaušinius, išplakam. Pilam kambario temperatūros kefyrą (taip blyneliai bus puresni, lengviau, tolygiau iškils), beriam miltus, kepimo sodą, druską, pipirus, gerai išmaišom.
Vištienos krūtinėlę smulkiai supjaustome (galima ir sumalti, bet tada iš vištienos išsskirs daugiau sulčių, tad gali reikti daugiau miltų). Jeigu mokate - geriausia vištieną sukapoti dviem peiliais :).
Sudedame smulkintą vištieną ir petražoles į tešlą, išmaišome.
Tešlą pridengiame rankšluosčiu ir paliekame šiltai pastovėti 15 min.
Įkaitinam keptuvę, įpilam 3-4 v.š. aliejaus, jam įkaitus, dedame po 1 šaukštą tešlos per nedidelį atstumą (nes blynai kepdami padidės), iš vienos apkepam apie 5 minutes, iš kitos ~3 minutes.
Iškeptus blynus galima išdėlioti ant popierinio rankšluostėlio, kad sugertų riebalų likučius.
Prie tokių blynų puikiai tiktų grietinės padažas su sauja krapų ir druska ar kitoks jūsų mėgstamas prie pikantiškų blynų.
Vištienos krūtinėlės blynai |
Recepto idėja iš čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą