2018 m. gegužės 21 d., pirmadienis

4 salotos su RIDIKĖLIAIS

4 salotos su ridikėliais
Vienos pirmųjų daržovių, kurias galima užauginti mūsų soduose - ridikėliai. Šį pavasarį pasistengiau, kad šį daržovė mūsų namuose taip greit neatsibostų, ir radau puikių receptų, kaip ridikėlius pateikti skirtingose salotose. 
Žinoma, jeigu tik mėgstate, ridikėliai puikiai valgosi ir vieni, be jokių priedų :). Gal tik reikia atsižvelgti, kad kartais jie gali būti gana aštrūs, tad prieš perkant reiktų išsiaiškinti arba paragauti.

1. Špinatų salotos su ridikėliais


Špinatų salotos su ridikėliais

Reikės (2 porcijoms):
geros saujos (50 g) špinatų
geros saujos (50 g) pekino kopūsto (gali būti ir paprasta salota)
4-5 ridikėlių (40 g) ridikėlių
~1 vnt (20 g) virto kiaušinio
1-2 v.š. (40 g) grietinės
žiupsnelio druskos

Smulkiai supjaustome špinatus ir pekino kopūstą, o ridikėlius ir kiaušinius supjaustome kubeliais, įberiame druskos, dedame grietinės ir skanaujame!

2. Salotos "Pavasaris"


Salotos "Pavasaris"

Reikės (2 porcijoms):
geros saujos (~40 g) pekino kopūsto arba salotos
5-6 vnt (~60 g) ridikėlių
1 agurko (~60 g) agurko
1-2 v.š. (40 g) grietinės arba salotų padažo*

*Salotų padažas: į aliejų įmaišom trintą česnako skiltelę ir įlašinam citrinos sulčių

Smulkiai supjaustome pekino kopūstą (arba salotą), ridikėlius griežinėliais, agurką - kvadratėliais, pasūdome ir sumaišome su grietine arba salotų padažu.


3. Ridikėlių salotos

Ridikėlių salotos

Reikės (2 porcijoms):
~10 ridikėlių (200 g) ridikėlių
25-30 g poro
1-2 v.š. (~50 g) grietinės arba salotų padažo*

*Salotų padažas: į aliejų įmaišom trintą česnako skiltelę ir įlašinam šlakelį citrinos sulčių

Ridikėlius supjaustome griežinėliais, porus kubeliais, pasūdome ir sumaišome su grietine arba padažu.

4. Gaivios ridikėlių salotos su grūdėta varške

Gaivios ridikėlių salotos su grūdėta varške

Reikės (~2 porcijoms):
2 agurkų
6-8 ridikėlių
1 laiškinio svogūno
200 ml grūdėtos varškės
druskos, pipirų pagal skonį

Agurkus nulupam (nebūtina), pjaunam išilgai per pusę ir supjaustom riekelėm. Ridikėlius supjaustom taip pat. Laiškinį svogūną peiliu susmulkinam. Daržoves sudedam į dubenį, sumaišom su grūdėta varške, druska, pipirais.


Pirmi trys receptai pagal technologines korteles


Skanių šviežių salotų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...