2018 m. birželio 13 d., trečiadienis

Bulviniai čirviniai blynai

Bulviniai čirviniai blynai
Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks. Tai yra ne tik sotus patiekalas, bet ir greitai pagaminamas beigi greitai ir iškepamas :). Būtina išbandyti šviežių bulvių sezono metu!
Beje, blynai puikiai iškepa ir sutarkuoti ne pačia smulkiausia, bet burokine tarka - pabandykit:).

Reikės (~4 porcijoms):
~1 kg bulvių
1 svogūno
2 kiaušinių
druskos, pipirų
5-6 v.š. grietinės (~200 ml)
5-6 v.š. šv. speltos miltų (~1 stiklinės arba ¬130 g)
4-5 v.š. aliejaus

Bulves nuskutam ir kartu su svogūnu sutarkuojam bulvių tarka/mašina ar smulkintuvu tinkamu peiliuku. Į tarkius įmušam kiaušinius, įberiam druskos, pipirų, gerai išmaišom, kol kiaušiniai pasileidžia. Tada sudedam grietinęmiltus ir išmaišom. Galiausiai įmaišom ir aliejų.

Gerai įkaitinam čirvinių blynų keptuvę, viršų ir apačią patepam aliejumi arba taukais (man patogiausia tai daryti su silikonine šluotele). Ir vėliau kepant jeigu blynai norės lipti, prieš kepant vis patepam plonu sluoksniu riebalo. Pilam samtį tešlos į keptuvę ir kepam - keptuvę atidarinėjam tik tada, kai blynas jau turėtų būti iškepęs (paprastai kai užsidega žalia lemputė).

Bulviniai čirviniai blynai

Skanaus!


Idėja iš čia 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...