Bulviniai čirviniai blynai |
Beje, blynai puikiai iškepa ir sutarkuoti ne pačia smulkiausia, bet burokine tarka - pabandykit:).
Reikės (~4 porcijoms):
~1 kg bulvių
1 svogūno
2 kiaušinių
druskos, pipirų
5-6 v.š. grietinės (~200 ml)
5-6 v.š. šv. speltos miltų (~1 stiklinės arba ¬130 g)
4-5 v.š. aliejaus
Bulves nuskutam ir kartu su svogūnu sutarkuojam bulvių tarka/mašina ar smulkintuvu tinkamu peiliuku. Į tarkius įmušam kiaušinius, įberiam druskos, pipirų, gerai išmaišom, kol kiaušiniai pasileidžia. Tada sudedam grietinę, miltus ir išmaišom. Galiausiai įmaišom ir aliejų.
Gerai įkaitinam čirvinių blynų keptuvę, viršų ir apačią patepam aliejumi arba taukais (man patogiausia tai daryti su silikonine šluotele). Ir vėliau kepant jeigu blynai norės lipti, prieš kepant vis patepam plonu sluoksniu riebalo. Pilam samtį tešlos į keptuvę ir kepam - keptuvę atidarinėjam tik tada, kai blynas jau turėtų būti iškepęs (paprastai kai užsidega žalia lemputė).
Bulviniai čirviniai blynai |
Skanaus!
Idėja iš čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą